Andrei Caramitru: Devine evident că preşedintele Iohannis o doreşte pe Vasilica în turul 2

Andrei Caramitru, fost consilier al preşedintelui USR, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis o doreşte contracandidat pe Viorica Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidenţiale, pentru a fi sigur că va obține al doilea mandat.

14 sept. 2019, 06:53
Andrei Caramitru: Devine evident că preşedintele Iohannis o doreşte pe Vasilica în turul 2

„Devine evident ca președintele Iohannis și-o dorește pe Vasilica in turul 2. Nu spun eu, o spun toți comentatorii și analiștii independenți. Toți. Inclusiv cei mai degrabă favorabili PNL-ului.

De ce? Pentru ca așa câștiga sigur. Care e costul? Creșterea PSD-ului. In turul 2 o sa ia un 35-40 la suta.

E foarte trist și un semn urias de slăbiciune. Dacă era un candidat curajos, cu viziune, cu capacitate de mobilizare – ar fi câștigat lejer in fata oricui (are imensul avantaj ca e in funcție). Și ar fi susținut pentru turul 2 partidul cu care și-ar fi dorit sa facă reforme reale (USR/PLUS). Ar fi țintit o supra-majoritate in parlament de la anul de 2/3 cu care sa schimbe constituția (PNL/USR/PLUS).

Însă blatul, slăbiciunea și USL-ul sunt parte a “ambitioasei” “Românie normală” pe care ne-o propune. Sistemul. Așa cum e el acum.

Nu-i nimic. Vasilica nu va intra in turul2 oricum. Și atunci vom vedea, in fata unui candidat USR fără complexe, ca Împăratul e gol”, a scris Andrei caramitru pe Facebook.