Andrei Caramitru, prima reacţie pe Facebook după acordul dintre USR şi PNL privind Guvernul Orban

Andrei Caramitru îl contrazice pe liderul USR, Dan Barna, după semnarea acordului politic cu cei de la PNL şi spune că "nu s-a rezolvat nimic".

22 oct. 2019, 14:39
Andrei Caramitru, prima reacţie pe Facebook după acordul dintre USR şi PNL privind Guvernul Orban

PNL a obţinut acordul USR după negocierile de marţi, iar primele reacţii încep să apară. „E uite că se poate. Greu, cu presiune uriașă. A trebuit să încasăm de la toată lumea. Să punem și noi presiuni enorme.

Așa USR a reușit să impună condiții bune spre PNL. Documentul ăsta e agreat de partea bună a PNL, de reformişti (am explicat de multe ori – Orban e mai bun decât ceilalți, e șeful grupării anti-USL de fapt). Poate și scrisoarea mea deschisă către ei de azi a ajutat, cine știe.

Andrei Caramitru îl contrazice pe Iohannis în privinţa pensiilor şi salariilor: Dacă nu facem asta, dăm faliment toţi

Acuma – practic încă nu s-a rezolvat nimic. În PNL gruparea USL e al naibii de puternica. Sunt departe de a înțelege cum e posibil ca Orban să agreeze și condițiile noastre și ale lui Tariceanu în același timp. Și ce o să scrie în programul guvernului la investitură (pun condițiile noastre sau pe ale celorlalți – nu de alta dar se bat cap în cap).

Deocamdată însă mă declar măcar neutru. Nu sunt nici mulțumit nici relaxat – din contră. Vom vedea. Trebuie să fim cu ochii pe ei; cu lupa chiar. Și dacă vor fi deraieri și relaxare inclusiv de la USR – le voi taxa staţi liniștiti. Pe ceilalți oricum nu îi iert.

Cât despre situația generală – e la fel de proastă. Justiția e praf, economia e și mai praf. Din cauza majorităţii parlamentare. Vor face totul să arunce guvernul PNL in aer, să îl saboteze sau să îl infiltreze. De asta – nu am speranțe mari, din contră”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.