Andrei Chiliman, trimis în judecată într-un nou dosar pentru „abuz în serviciu”

Andrei Chiliman, primarul suspendat al sectorului 1, a fost trimis în judecată într-un nou dosar pentru abuz în serviciu, informează România TV. Dosarul se află la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

06 oct. 2015, 09:19
Andrei Chiliman, trimis în judecată într-un nou dosar pentru „abuz în serviciu”

Andrei Chiliman, primarul suspendat al Sectorului 1, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1. Acesta este suspectat de abuz în serviciu după ce, împreună cu alţi inculpaţi, ar fi emis o autorizaţie de funcţionare pentru o terasă. 

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaţilor: CHILIMAN ANDREI IOAN, primar al Sectorului 1 Bucureşti, IONESCU PETRICĂ MARIUS, director executiv al Direcţiei Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Sector 1 Bucureşti, DERDENE GEORGIANA CONSTANTINA, şef serviciu în cadrul Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Sector 1 Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarele: Pe 16 octombrie 2014, inculpatul Chiliman Andrei Ioan împreună cu inculpaţii Ionescu Petrică Marius şi Derdene Georgiana Constantina, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au emis o autorizaţie de funcţionare pentru o terasă amplasată pe teren proprietate privată prin care s-a autorizat ca o societate comercială să desfăşoare activitate de alimentaţie publică în unitatea tip terasă, cu încălcarea Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 181/28.11.2013 şi, anume, fără acordul unora dintre vecinii perimetrali direct afectaţi şi cunoscând opoziţia fermă şi explicită a acestora la eliberarea autorizaţiei, vătămându-le astfel dreptul legal ca în perimetrul locuinţei lor, activităţile de alimentaţie publică ce le pot desfăşura ordinea şi liniştea publică, să fie desfăşurate numai cu acordul lor, drept oferit de Hotărârea Consiliului Local amintită. 

Andrei Chiliman, cercetat şi de DNA Ploieşti

 Andrei Chiliman și fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, sunt cercetați sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești într-o cauză conexată la dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Potrivit DNA, începând cu anul 2004, după alegerile locale, la inițiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infracțional organizat, din care mai făceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu și Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Banii primiți de la reprezentanții societăților comerciale au fost împărțiți în următoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% PNL — filiala Sector 1.

DNA arată că diferența de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcționarilor care au sprijinit, în diferite modalități, la derularea activităților ilicite.