Andrei Gerea: Avem câţiva cartofi fierbinţi, unul e Oltchim. Avem nevoie de măsuri chiar în această săptămână

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a declarat sâmbătă, în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o la Giurgiu, că în privatizarea Oltchim îşi doreşte o competiţie transparentă şi la care să se înscrie cât mai mulţi jucători, potrivit Mediafax. Totuşi, până la privatizare, atenţia trebuie să fie concentrată pe dezvoltarea şi menţinerea activităţii acestui combinat.

26 oct. 2013, 13:02
Andrei Gerea: Avem câţiva cartofi fierbinţi, unul e Oltchim. Avem nevoie de măsuri chiar în această săptămână

‘Sunt probleme serioase la Ministerul Economiei şi aşa cum am spus şi la preluarea mandatului, avem câţiva cartofi fierbinţi, unul este Oltchim unde au trebuit să fie luate măsuri urgente în această săptămână’, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Zona Liberă Giurgiu, ministrul Economiei.

El spune că în procedura de insolvenţă de la Oltchim îşi doreşte o competiţie transparentă şi la care să se înscrie cât mai mulţi jucători importanţi.

‘Sunt deja manifestate intenţiile a trei societăţi, trei conglomerate, ne concentrăm însă pe dezvoltarea şi menţinerea activităţii pentru că până la urmă trebuie să fim conştienţi de faptul că această operaţiune de vânzare, de privatizare, durează şi până atunci nu trebuie să ne mai adâncim în pierderi’, a completat ministrul Economiei.

El a spus că Oltchim are o pierdere patru milioane de euro şi crede că acest deficit s-ar putea elimina dacă s-ar obţine fonduri pentru deschiderea unei linii de tehnologizare.

‘Dacă s-ar obţine un fond de aproximativ 15 milioane de Euro, necesar deschiderii unei secţii de tehnologizare, prin care să se înlocuiască acolo nişte membrane la anumite instalaţii s-ar putea ajunge la o limită de zero a deficitului, ceea ce ar fi extraordinar de important şi ne-ar da timpul de care avem nevoie pentru a ne desfăşura în linişte şi fără presiune procedura de privatizare în sensul în care noi ni-l dorim şi pe care l-am spus la început, adică să avem un investitor strategic puternic’, a completat Ministrul Economiei.

 

VEZI SI:

Andrei Gerea, noul ministru al Economiei: Singura soluţie ca să revitalizăm Oltchim e integrarea cu Arpechim