Andrei Hrebenciuc, audiat la DNA în dosarul retrocedării ilegale de păduri

Publicat: Marţi, 13 Ianuarie 2015 12:27 // Actualizat: Marţi, 13 Ianuarie 2015 12:36 // Sursa: romaniatv.net

Andrei Hrebenciuc a fost audiat, marţi, la DNA în dosarul retrocedării ilegale de păduri. Aflat în arest la domiciliu, fiul lui Viorel Hrebenciuc a fost chemat de procurori la DNA pentru prima dată după ce a ieşit din arest preventiv.

Foto: dcnews.ro

Fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei, a fost chemat, marţi, la DNA Bucureşti de către procurori ca să semneze un document pe care ar fi trebuit să-l semneze la DNA Braşov. Andrei Hrebenciuc a convenit cu poliţiştii un traseu pe care să se deplaseze de la locuinţa sa până la sediul DNA, dar şi un intervalul orar. Acesta a fost însoţit de două persoane şi nu a vrut să dea declaraţii jurnaliştilor.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, la finalul lunii septembrie, ca Andrei Hrebenciuc să fie cercetat în stare de arest la domiciliu, în timp ce tatăl său, Viorel Hrebenciuc, dar și Ioan Adam și Paltin Gheorghe Sturdza au rămâs în continuare în arest preventiv după prelungirea măsurii.

Viorel Hrebenciuc a fost arestat pe 29 octombrie, el fiind acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și cumpărare de influență, spălare a banilor, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, începând cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, împreună cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza și Dan Bengescu, a constituit și coordonat un grup ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate, precum și o cât mai rapidă vânzare unui teren forestier în suprafață de 43.227 ha dobândit prin hotărâre judecătorească a Tribunalului Covasna.

CITEŞTE ŞI: Apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, implicat în TRAFICUL DE ARME pentru TERORIŞTI

3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 ian 12:54
...retrocedării ilegale de păduri. Aflat în arest la domiciliu, fiul lui Viorel Hrebenciuc a fost chemat de procurori la DNA …read more ...
13 ian 12:47
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}
ultimele stiri


Just another WordPress...
13 ian 12:35
...la domiciliu, fiul lui Viorel Hrebenciuc a fost chemat de procurori la DNA pentru prima dată după ce a ieşit din arest preventiv. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
1
EUR
4.7576
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H