Andrei Kurkov nu se teme de război. Ce spune scriitorul ucrainean despre Zelenski: „Prima versiune a lui nu mi-a plăcut deloc”

Andrei Kurkov nu se teme de război. Este unul dintre cei mai de succes scriitori ucraineni şi spune că nu simte teamă faţă de invazia Rusiei. Nu și-a pus problema niciodată să părăsească orașul Kiev, acolo unde locuieşte, sau țara.

07 apr. 2022, 19:18
Andrei Kurkov nu se teme de război. Ce spune scriitorul ucrainean despre Zelenski: „Prima versiune a lui nu mi-a plăcut deloc”
Andrei Kurkov nu se teme de război

Andrei Kurkov nu se teme de război. Chiar dacă se află într-o scurtă vizită la Londra, romancierul ucrainean se simte ca și cum s-ar afla într-o zonă de război.

Cu toate că în ţara lui, lucrurile nu sunt deloc bune, scriitorul nu are de gând să părăsească Ucraina. Soția sa, profesoara de origine engleză Elizabeth Sharp este acolo, la fel ca doi dintre cei trei copii ai săi adulți. Toți sunt voluntari.

Citeşte şi: Kievul face un nou apel: „Voi ne daţi arme, noi ne sacrificăm vieţile, iar războiul se limitează la Ucraina”

Andrei Kurkov nu se teme de război

La început, ești într-o stare de șoc. Dar apoi te adaptezi la asta din punct de vedere psihologic. Nu-mi mai este frică de război. Doar ai acest sentiment de fatalism. Că ceea ce va fi, va fi. Și trebuie doar să continui să trăiești și să faci tot ce poți în acele circumstanțe. Îți oferă un anumit tip de energie. Și o convingere că este posibil să lupți împotriva unei forțe a răului.

Pentru mine sunt doi Zelenskiy. Prima versiune – Zelenskiy de dinainte de război – nu mi-a plăcut deloc. Nu l-am votat. Nu mi-a plăcut că s-a înconjurat de colegii lui din cariera anterioară, de toți acești oameni care nu știu nimic despre politică sau despre nimic, într-adevăr.

Dar rolul lui de erou de război… Acesta este un rol în care excelează cu adevărat. Guvernul functioneaza. Totul în jurul lui funcționează exact așa cum ar trebui. Admir asta. Singura mea teamă este că, odată ce războiul s-a terminat, va redeveni același Zelenski de dinainte de război”, a a declarat Andrei Kurkov, pentru Mediaflux.ro.