Andrei Năstase a plătit ISC prejudiciul produs în dosarul „Trofeul Calităţii” în februarie 2013

Andrei Năstase a plătit către Inspectoratul de Stat în Construcţii prejudiciul produs de tatăl său. Fiul fostului premier Adrian Năstase a virat prin ordin de plată din conturile sale peste 3 milioane de lei.

14 mai 2013, 12:50
Andrei Năstase a plătit ISC prejudiciul produs în dosarul „Trofeul Calităţii” în februarie 2013

Fiul lui Adrian Năstase a plătit, în data de 15 februarie, prejudiciul în valoare de 750.000 de euro, prin ordin de plată, direct din contul său în contul Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, deschis la Trezoreria Sectorului 5. Banii au fost viraţi cu menţiunea că suma reprezintă prejudiciul din dosarul „Trofeul Calităţii”, potrivit România TV.

Citeşte şi Adrian Năstase a PLĂTIT prejudiciul către Inspectoratul de Stat în Construcţii

Informaţia apare în dosarul în care Adrian Năstase cere Insepectoratului de Stat în Construcţii să rectifice informaţiile date la vremea respectivă, mai exact faptul că fostul premier nu ar fi vrut să plătească prejudiciul. Mai mult, el vrea ca hotărârea judecătorească să fie publicată de inspectorat.

Citeşte şi Adrian Năstase dă în JUDECATĂ Inspectoratul de Stat în Construcţii

Cu toate acestea, nu se ştie de unde provin banii, Adrian Năstase refuzând să spună acest lucru. ISC trebuie să recupereze suma de 1.5 milioane de euro, ceilalţi inculpaţi trebuind să plătească suma rămasă, după ce Adrian Năstase a achitat jumătate din ea.

Acuzaţii trebuie să plătească suma în solidar, ceea ce înseamnă că atunci când în conturile inculpaţilor nu există bani sau nu au bunuri pentru a plăti respectiva sumă, banii ar trebuie achitaţi tot de Năstase, dacă acesta deţine bunuri şi bani în conturi.