ANDREI NĂSTASE, prima reacţie pe Facebook după condamnarea lui Adrian Năstase

Andrei Năstase a postat pe Facebook, la scurt timp după sentinţa în Dosarul Zambaccian, o poză în care apare întrega familie a lui Adrian Năstase. 

06 ian. 2014, 15:18
ANDREI NĂSTASE, prima reacţie pe Facebook după condamnarea lui Adrian Năstase

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată şi la trei ani de închisoare pentru şantaj. Instanţa a dispus contopirea pedepselor, urmând ca Adrian Năstase să o execute pe cea mai grea, de patru ani de închisoare.

Instanţa l-a mai condamnat pe Adrian Năstase la cinci ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Dana Năstase a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru „participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală”, instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de opt ani.

Andrei Năstase a publicat pe Facebook o fotografie cu familia, iar mesaje au început să curgă: 

„Este nedrept ce se intampla, pentru voi ca oameni, ca familie. Ii transmit domnului Profesor multa sanatate si putere pentru ca este un om deosebit”, „Suntem alaturi de tine si familia ta”, „Multă putere să vă dea Dumnezeu”, sunt doar câteva dintre mesajele pe care Andrei Năstase le-a primit pe contul lui de socializare la scurt timp după pronunţarea sentinţei”

„Dumnezeu sa va intareasca!”, „Capul sus, Andrei!”