Andrei Pavel, antrenorul cu care Halep a urcat pe locul 1 WTA: Simona are prima şansă la Turneul Campioanelor

Simona Halep a devenit liderul ierarhiei WTA la şase săptămâni de la cooptarea lui Andrei Pavel în staff-ul tehnic. "Cneazul" își trece, astfel, în palmares, a doua mare performanță a carierei, după argintul de la Jocurile Olimpice din 2016, obținut de Horia Tecău și Florin Mergea sub îndrumarea sa.

09 oct. 2017, 13:48
Andrei Pavel, antrenorul cu care Halep a urcat pe locul 1 WTA: Simona are prima şansă la Turneul Campioanelor

Au fost câteva săptămâni de vis, mai ales ultima săptămână şi e o bucurie enormă. Am avut două evenimente în ultimii doi ani superbe, cu medalie la Jocurile Olimpice şi acum cu Simona nr. 1. Mă bucur să fiu alături de aceste persoane speciale şi sperăm să continuăm. A fost şi chestia de şansă. Echipa Simonei, cu Darren (Cahill – n.r.), Teo (Cercel), Ştefan (Şodolescu), mama Simonei, a făcut treabă foarte bună. Noi am început după US Open, ne-am antrenat, e vorba şi de şansă, dar tot meritul este al Simonei.

Acum, eu sper că am ajutat cu anumite lucruri, mă bucură chestia asta, dar tot meritul a fost al ei. Ea are un joc complet şi urmează Turneul Campioanelor de la Singapore. Dacă joacă cum a jucat acum, mai ales că merge acolo ca nr. 1, are prima şansă şi cel mai important e să rămână cu picioarele pe pământ. Să se bucure de a fi nr. 1, dar în acelaşi timp să stea cu picioarele pe pământ şi să vadă lucrul ăsta ca o fericire, câtă muncă a depus pentru a ajunge nr. 1 şi aşa are şansa să rămână cât mai mult„, a declarat Andrei Pavel, la sosirea de la Beijing.

El a povestit şi cât de motivată a fost Halep după eşecul de la Wuhan şi despre bucuria pentru reuşita Simonei de la Beijing: „Am mers la primul concurs, la Wuhan, şi a pierdut în primul tur. Nu a fost o înfrângere uşoară, dar ne-am înţeles foarte bine, iar a doua zi eram pe terenul de tenis. Chiar de la ea a venit motivaţia şi cheful, şi trebuie să vină de la ea. Am început cu un meci foarte dificil la Beijing, 6-3 în decisiv, apoi încrederea a fost acolo, ea e o jucătoare extraordinară şi apoi meciul cu Sharapova, la care a pierdut de 7 ori.

Fiecare meci a avut în sine presiunea lui şi mă bucur că a reuşit să controleze foarte bine această presiune. E greu să explic acel moment, ne-am bucurat cu toţii enorm. Sentimentele sunt foarte puternice, acum mă bucur foarte mult pentru cei cu care lucrez, cum a fost cu Simona. E o chestie absolut incredibilă, e euforie acea enormă de reuşită„.