Andrei Plăcintă a minţit sub jurământ, spun judecătorii care l-au trimis după gratii

Andrei Plăcintă, fiul fostului parlamentar Sorina Plăcintă, a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, iar magistraţii de la Curtea de Apel au justificat decizia prin faptul că acesta a minţit sub jurământ, nu şi-a asumat faptele şi a dat dovadă că nu este responsabil.

04 apr. 2013, 14:37
Andrei Plăcintă a minţit sub jurământ, spun judecătorii care l-au trimis după gratii

Trimis în judecată la sfârşitul anului 2010 pentru tentativă la omor, Andrei Plăcintă a fost condamnat la închisoare cu executare pentru faptele sale. Fiul fostului parlamentar Sorina Plăcintă a atacat decizia cu recurs, iar Curtea de Apel a decis ca el să stea după gratii timp de patru ani şi şase luni.

În motivarea deciziei, magistraţii au arătat că Andrei Plăcintă a minţit în faţa instanţei, cu toate că se afla sub jurământ şi că în timpul procesului nu a făcut decât să mintă şi să dea vina pe martori şi chiar pe victima sa, care a stat internat în spital mai bine de o lună jumate după atacul fiului Sorinei Plăcintă.

CITEŞTE ŞI: Andrei Plăcintă încearcă cu disperare să scape de puşcărie. Vezi ce le-a declarat procurorilor

În motivare se mai arată că Plăcintă nu îşi asumă faptele comise şi nu este un om responsabil pentru ceea ce a făcut, motiv pentru care merită pedeapsa de închisoare cu executare.

Decizia Curţii de Apel nu este, însă, definitivă şi poate fi atacată cu recurs la ICCJ.