Andrei Plăcintă figurează pe lista de angajaţi ai Curţii de Apel Galaţi în ciuda antecedentelor sale penale

Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoarei Sorina Plăcintă, s-a angajat ca traducător-interpret la Curtea de Apel Galaţi, asta doar la câteva luni după ce a fost eliberat din închisoare.

14 sept. 2016, 13:26
Andrei Plăcintă figurează pe lista de angajaţi ai Curţii de Apel Galaţi în ciuda antecedentelor sale penale

Andrei Placinta a dobandit calitatea de interpret si traducator autorizat de la Ministerul Justitiei, el desfasurandu-si activitatea pe langa Curtea de Apel Galati in ciuda faptului ca una dintre conditiile pentru aprobarea dosarului era sa nu aiba antecedente penale. Numele fiului fostei senatoare se afla in acest moment pe site-ul ministerului chiar cu un numar de telefon, pentru cazurile in care intr-un proces este nevoie de serviciile lui.

Ministerul Justitiei autorizeaza, la cerere, dupa verificarea actelor depuse la dosarul de autorizare, traducatorii si interpretii folositi de entitatile prevazute de lege la articolul 1: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei, Parchetul de le langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, organele de urmarire penala, instantele judecatoresti, birourile notarilor publici, avocati si executori judecatoresti.

Andrei Placinta a absolvit prestigiosul Colegiu Beau Soleil din Villars-sur-Ollron din Elvetia. Mama lui a pltit in cei sase ani de scolarizare echivalentul a 500.000 de euro.

În mai 2016, Andrei Plăcintă a fost eliberat condiţionat. El a fost inchis pentru tentativa de omor, dupa ce in decembrie 2010 a incercat sa loveasca cu masina un barbat care incerca sa aplaneze un conflict intre el si iubita lui.