Andrei Şevcenko povesteşte printre lacrimi cum a aflat de începerea războiului din Ucraina: „Nu mi-a venit să cred, eram în stare de şoc”

Cel mai mare fotbalist din istoria Ucrainei, Andrei Şevcenko, 45 de ani, a vorbit în presa britanică despre situația dramatică în care se află țara sa după invazia armatei ruse.

22 mart. 2022, 20:57
Andrei Şevcenko povesteşte printre lacrimi cum a aflat de începerea războiului din Ucraina: „Nu mi-a venit să cred, eram în stare de şoc”

Andrei Şevcenko i-a povestit fostului fotbalist englez Jamie Redknapp, care în prezent este editorialist la Daily Mail, cum a aflat că rușii i-au invadat țara.

“Dormeam. Am primit un telefon. Era mama mea. Ea mi-a spus: ‘A început războiul’. Nu mi-a venit să cred că Rusia va face acest pas și va începe războiul. Eram în stare de șoc”, a mărturisit printre lacrimi Andrei Șevcenko.

Fostul mare atacant a mărturisit că rudele sale au refuzat să părăsească Ucraina.

“Mama mea este acolo. Sora mea este acolo. Unchiul meu, mătușa mea, vărul meu… Prietenii mei – unii în prima linie. Ei se află acolo pentru țara noastră, pentru libertatea noastră, pentru mândria noastră. Ne apărăm. Luptăm. Trebuie să facem asta, nu avem de ales”.

Șevcenko a mai afirmat că e mândru de faptul că este ucrainean și a precizat că niciodată nu a fost mai fericit că provine din țara pe al cărui drapel se găsesc culorile albastru și galben.

În dialogul cu Jamie Redknapp, fostul star de la Dinamo Kiev, Milan și Chelsea nu a dorit să-i pronunțe numele lui Vladmir Putin, președintele Rusiei.

Citeşte şi: Directorul unui spital de campanie din Ucraina susţine că a ordonat medicilor angajaţi să-i castreze pe soldaţii ruşi capturaţi: „Sunt gândaci, nu oameni!”

“Sunt tată a patru copii. Tu ești tată a trei copii, Jamie. Nu putem accepta asta. Copii nevinovați mor. Fără niciun motiv. La asta lucrez – pentru a opri acest război. Acest război nu are motive”, a spus ”Șeva”.

“Când vezi că oamenii de pe străzi merg cu mâinile goale pentru a opri tancul, este impresionant. Ne vom apăra până la capăt. Rusia nu este binevenită aici”, a mai declarat fostul mare fotbalist, potrivit Stirileprotv.

Șevcenko a avut numai cuvinte de laudă la adresa președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski: “Poziția lui a fost foarte importantă. Ar fi putut pleca, dar a transmis un mesaj clar că va rămâne și că trebuie să ne apărăm țara. Asta a unit poporul ucrainean. A rămas cu ei! Nu ne vom da bătuți”.

Citeşte şi: CTP lansează o ipoteză înfricoşătoare: „Ce face România, dacă Rusia atacă Moldova? Nu va putea interveni militar”