Andrei Volosevici, fostul primar al Ploieştiului, audiat la DNA. Este suspect în dosarul de finanţare a Petrolului

Senatorul Andrei Volosevici, fost primar al municipiului Ploieşti, a fost joi la DNA, el fiind citat în calitate de suspect pentru a da declaraţii cu privire la finanţarea echipei de fotbal Petrolul din bani publici.

24 mart. 2016, 07:46
Andrei Volosevici, fostul primar al Ploieştiului, audiat la DNA. Este suspect în dosarul de finanţare a Petrolului

Andrei Volosevici, fost primar al municipiului Ploieşti în perioada 2000-2012 şi candidat din partea PNL pentru un nou mandat la alegerile din luna iunie a acestui an, a ajuns, joi, în jurul orei 9.00, la sediul DNA Ploieşti.

La intrarea în instituţie, Volosevici le-a spus jurnaliştilor că a fost chemat pentru ”a da lămuriri” într-un dosar, însă nu a dat amănunte cu privire la calitatea în care a fost chemat în faţa procurorilor. Fostul primar a părăsit sediul DNA Ploieşti după mai puţin de o oră de audieri, el declarând jurnaliştilor că a fost chemat în calitate de suspect într-un dosar penal. Întrebat dacă se consideră vinovat de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii, Volosevici a spus că din punctul său de vedere nu are nicio vină.

Timp de mai mulţi ani, în perioada mandatului de primar al lui Andrei Volosevici, echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, deţinută la acel moment de în documente de Societatea Comercială F.C. Petrolul Ploieşti SA, la care acţionar majoritar era Federaţia Sindicatelor Libere din Petrol şi în care erau implicate şi persoanele fizice Liviu Luca, Florin Bercea şi Eduard Alexandru, a beneficiat de susţinere financiară de la bugetul local al oraşului.