Andrei Volosevici, primar de profesie. După ce a fost edil al Ploieștiului din partea PDL, în primul mandat, din partea PNL, în cel de-al doilea, acum a anunțat că va candida și pentru al treilea mandat, dar din partea PSD!

Andrei Volosevici, actualul primar al Ploieștiului, pare să aibă o legătură specială cu postura de edil-șef. El a fost primar al Ploieștiului, în primul mandat, din partea PDL, în 2008, în al doilea mandat a fost primar din partea PNL, iar acum tocmai a anunțat că va candida pentru al treilea mandat, din partea PSD.

22 iun. 2023, 00:02
Andrei Volosevici, primar de profesie. După ce a fost edil al Ploieștiului din partea PDL, în primul mandat, din partea PNL, în cel de-al doilea, acum a anunțat că va candida și pentru al treilea mandat, dar din partea PSD!

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, vrea să demonstreze că este apreciat doar pentru calitățile de edil, nu pentru partidul pe care îl are în spate. Până acum, Volosevici are la activ două mandate de primar al Ploieștiului. Primul a fost obținut când era în PDL, iar cel actual, al doilea a fost obținut candidând pentru PNL.

Citește și  Victor Ciutacu, maraton jurnalistic: „Sculat la 7, spălat și bărbierit, 5 ore, 6 miniștri plini în live, olecuță de parizer cu muștar, o cola rece…Hai că mai duce cât de cât bătrânelul”

Acum, Andrei Volosevici a anunțat că va candida pentru un al treilea mandat de primar, dar din partea PSD. Ar fi o premieră în istoria Ploieștiului ca un primar să aibă trei mandate candidand din partea a trei partide diferite.

„Da, voi candida din partea PSD. Vreau să merg într-o zonă în care lumea se interesează, de la premier şi până la ultima structură, de administraţie. Deci, de iure sunt în PNL, dar suspendat, de facto, aşa cum am spus, voi candida pentru un nou mandat din partea PSD”

Ciește și EXCLUSIV | Gabriela Firea țintește să revină la cârma Primăriei Capitalei. Nicușor Dan, desființat de fostul edil: „Nu a făcut nimic. Rolul unui primar nu este acela de a încasa niște bani”

Volosevici a fost suspendat temporar din PNL, de la finalul anului trecut. Suspendarea a venit pe fondul tensiunilor cu aleşii liberali din Consiliul Local Ploieşti, dar şi cu preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, cel care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Volosevici și Dumitrescu au fost prieteni buni, atunci când au candidat și au obținut mandatele, dar, ulterior, relația dintre cei doi conducători a ajuns într-un punct mort.

„PNL, în afară de a mă critica… Dacă sunt aşa slab, praf, pulbere şi rău pentru oraşul ăsta, nu înţeleg de ce nu se ia o decizie. E un joc penibil al PNL. (…) Cred că nu datorez PNL-ului nimic, dat fiind faptul că mulţi de acolo sunt în funcţii şi datorită sprijinului meu. Nu pot fi bătaia de joc a unor oameni care sunt ‘listaci’, care s-au bucurat de susţinerea mea să ajungă acolo unde sunt acum, după care au uitat de Ploieşti”.