Andrew Tate, cel mai cunoscut și controversat influencer care locuiește în România, rupe tăcerea după ce a fost interzis de pe rețelele sociale din cauza discursului său misogin și sexist: „Sunt un model fantastic pentru toată lumea”

Andrew Tate, alias Cobra, milionarul britanic stabilit în România, a avut o primă reacție după ce accesul i-a fost restricționat pe Facebook, Instagram și Tik Tok, din cauza părerilor sale controversate și extremiste, majoritatea cu referire la femei.

25 aug. 2022, 14:10
Andrew Tate, cel mai cunoscut și controversat influencer care locuiește în România, rupe tăcerea după ce a fost interzis de pe rețelele sociale din cauza discursului său misogin și sexist: „Sunt un model fantastic pentru toată lumea”

Andrew Tate este un fost kickboxer de 35 de ani și fost concurent în cadrul diverselor reality show-uri, supranumit „Regele Masculinității Toxice” pe internet. Tânărul a devenit un influencer extrem de cunoscut și controversat pe rețelele sociale la nivel internațional. Văzut mai mereu cu ochelari de soare la ochi și trabuc, algoritmul de pe rețelele sociale făcea ca video-urile lui să ajungă foarte des la toată lumea, iar mulți profesori și părinți s-au plâns de faptul că e o influență foarte proastă asupra celor mici.

Din acest motiv Andrew Tate a fost interzis pe cele mai importante platforme. Meta a explicat că conținutul postat de el încalcă regulile organizației. Cobra a făcut milioane de euro prin video-urile în care promovează „misoginism extrem” și violență.

Cobra a avut și o primă reacție după ce a fost interzis pe rețelele datorită cărora a devenit celebru. Fostul star al reality show-ului Big Brother a spus că el e ”un model fantastic pentru toată lumea, bărbați și femei” și că platformele lui ar fi „o lumină care ghidează, învățându-i pe oamenii de toate sexele și rasele cum să se respecte unul pe celălalt”.

Milionarul a explicat că în toate clipurile sale controversate a jucat un personaj de comedie.

„Este păcat că clipuri video vechi cu mine, în care jucam um personaj de comedie, au fost scoase din context și amplificate până în punctul în care oameni cred povești false despre mine”, a spus Cobra Tate într-o declarație oficială, potrivit Daily Mail.

Din interviurile și podcast-urile pe care le-a dat, s-au făcut o mulțime de clipuri pentru rețelele sociale. Mii de conturi de Tik Tok, Youtube, Facebook au urcat zeci de mii de filmulețe cu el care au făcut sute de milioane de vizualizări pe internet.

@richunclemoneyhis final message♬ Originalton – richunclemoney

Declarațiile lui Andrew Tate care au scandalizat internetul

Milionarul a declarat pe Twitter, în 2017, că locul femeilor este în casă și că victimele violului „poartă responsabilitatea” pentru agresiunea asupra lor, după care Twitter l-a interzis definitiv de pe platformă.

A atras și mai mulți urmăritori prin clipurile sale cu sfaturi pentru bărbați, cele mai multe dintre ele cu tentă sexistă. Într-un video pe Youtube, Tate s-a descris ca fiind „un misogin absolut”. El a spus: „Sunt realist și când ești realist ești sexist. Nu ai cum să fii înrădăcinat în realitate și să nu fii sexist.”

În momentul în care a fost interzis de pe platformele Meta avea peste 4,7 milioane de urmăritori pe Instagram.

Și Tik Tok-ul i-a blocat contul oficial, însă au rămas în continuare clipuri postate de alții cu el. Videoclipurile care folosesc hashtag-uri legate de Tate au fost văzute de peste 12,7 miliarde de ori.