Andy Murray, deţinătorul titlului, ELIMINAT în sferturi la Wimbledon 2017. Novak Djokovic S-A RETRAS

Andy Murray, nr. 1 ATP și deținătorul titlului la Wimbledon, a fost eliminat în sferturile de finală de la Wimbledon 2017 de americanul Sam Querrey, nr. 28 mondial, care l-a învins, miercuri, în cinci seturi, 3-6, 6-4, 6-7, 6-1, 6-1, în două ore și 42 de minute de joc.

12 iul. 2017, 15:58
Andy Murray, deţinătorul titlului, ELIMINAT în sferturi la Wimbledon 2017. Novak Djokovic S-A RETRAS

Andy Murray, vizibil afectat de dureri la șoldul drept, britanicul nu a mai putut să lupte în fața puternicelor lovituri ale lui Sam Querrey, devenit primul american care atinge semifinalele unui turneu major de la ultima finală de la Londra a lui Andy Roddick în 2009.

Monica Niculescu, în semifinale la Wimbledon 2017

În semifinale, Sam Querrey îl va întâlni pe câștigătorul sfertului dintre croatul Marin Cilic, nr. 6 ATP, și luxemburghezul Gilles Muller, nr. 26 ATP.

Sferturile de finală de la Wimbledon au fost fatale nu doar pentru liderul mondial Andy Murray, eliminat de Sam Querrey. Novak Djokovic a abandonat în startul setului secund al partidei cu Tomas Berdych, la scorul de 7-6, 2-0 în favoarea cehului. Sârbul a primit îngrijiri medicale la braţul drept în debutul setului al doilea, însă durerile nu s-au oprit, fiind nevoit să abandoneze.