Andy Park sau „Mr. Christmas”, britanicul care sărbătoreşte în fiecare zi Crăciunul GALERIE FOTO

Britanicul Andy Park poate fi numit o "curiozitate" a lumii, deoarece bărbatul sărbătoreşte Crăciunul în fiecare zi, începând din 1993.

26 dec. 2012, 09:16

Bărbatul este de profesie electrician şi trăieşte în orăşelul Melksham, Wilthshire, din Anglia. Despre pasiunea lui neobişnuită pentru sărbătoarea de Crăciun presa a făcut dezvăluiri ceva mai târziu însă.

Curios este faptul că această ciudată pasiune a sa nu a început cu ocazia sărbătorii de Crăciun, ci în plină vară, în iulie 1993. De atunci încoace a scos bani buni din buzunar pentru a-şi întreţine pasiunea. El obişnuieşte să aşeze zilnic pe „masa de Crăciun” cele mai fine bucate şi băuturi şi din belşug, ca într-o zi de sărbătoare. În medie, a cheltuit aproximativ 200 de euro pe săptămână cu ospăţurile.

Când a făcut o socoteală, în 2001, a declarat într-un interviu că de când începuse să sărbătorească zilnic Crăciunul, a cumpărat 30 de brazi artificiali, 10.000 de metri de beteală, 10.000 de baloane şi 204.400 de artificii, toate acestea însemnând numai decoraţiunile pentru a menţine atmosfera de Crăciun în casa lui.

De asemenea, până în 2007, consumase 5.110 de sticle de şampanie, 94.080 de plăcinte, 5.110 curcani şi expediase prin poştă nu mai puţin de 234.206 felicitări la adrese trimise la întâmplare, în speranţa că va cunoaste un alt semen de-al său care să aibă aceeaşi pasiune ca a lui.

A descris şi mesele copioase pe care le consuma în fiecare zi. Astfel, bărbatul mânca în fiecare dimineaţă sandviş de curcan şi miniplăcinte, apoi mergea la lucru, se întorcea acasă pentru masa de prânz, la care consuma o parte dintr-un curcan fript, din care mai mânca şi la cină. Apoi se aşeza în faţa televizorului şi îşi punea caseta video cu discursul reginei Elisabeta a II-a, pe care îl asculta cu un pahar de băutură în mână, de cele mai multe ori aceasta fiind şampanie.
 

În 2005 a lansat un single intitulat „Este Crăciun în fiecare zi”, cu un video. În vremea respectivă, presa mai sceptică scria că multe dintre informaţiile lui Park sunt false, el lansându-le mai mult din dorinţa de a-şi face publicitate şi de a-şi vinde bine single-ul.

Dar criza economică mondială pare să îl fi afectat şi pe el, deoarece se plângea că nu mai poate să scoată atâţia bani din buzunar şi chiar că nu îşi mai poate plăti facturile. De la începutul crizei, nu a mai dat interviuri in niciun ziar local, iar când presa i-a bătut la uşă, nu i-a mai răspuns. Se pare că „Mr. Christmas” a renunţat să mai serbeze  Crăciunul în fiecare zi.