ANEMIA din timpul sarcinii: Cum scăpăm de ea

Venirea pe lume a unui copil este intotdeauna un motiv de sarbatoare pentru orice familie. Totusi, pana la nasterea propriu-zisa, viitoarele mamici trebuie sa treaca prin noua luni in care isi impart toate resursele cu fatul. Acest lucru poate duce la aparitia unor probleme de sanatate, dintre care cea mai frecventa este anemia.

01 oct. 2013, 19:50
ANEMIA din timpul sarcinii: Cum scăpăm de ea

Anemia se instaleaza in organismul mamicii deoarece, la debutul sarcinii, cele mai multe femei nu au din start suficient fier in sange. Acesta este extrem de necesar, pentru a putea face fata noilor cerinte ale corpului.

Tratamente potrivite

In cazul in care ai fost la medic si din analize a reiesit ca ai anemie, va trebui sa iei un supliment alimentar cu o doza de fier pur, de pana la 120 de miligrame pe zi. Important de retinut este faptul ca fierul este absorbit mai eficient pe stomacul gol, putand fi administrat mai usor cu suc de portocale.

Fiecare supliment are un continut diferit, de aceea este bine sa intrebi doctorul inainte de a cumpara un produs sau altul. Specialistii adauga ca unele efecte secundare ale suplimentelor cu fier pot fi concentrate asupra tractului gastro-intestinal, fiind vorba in special despre constipatie. Totusi, acest disconfort poate fi inlaturat cu suc de prune, care poate regla digestia. Un alt efect secundar care poate aparea este greata, ce poate fi evitata daca vei lua acel supliment inainte de a te culca.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro