Angajări 2024. Oferă 2.500 de lei salariu net, bonusuri şi bonuri de masă, dar nu găsesc angajaţi. „Ne confruntăm şi noi cu o criză”

Tot mai mulți români își caută locuri de muncă în țară sau străinătate. Iar unul dintre cele mai vânate este cel de curier. Firmele de curierat și-au mărit încontinuu flotele de transport și numărul de angajați a crescut
Filip Stan
14 mai 2024, 16:21
Angajări 2024. Oferă 2.500 de lei salariu net, bonusuri şi bonuri de masă, dar nu găsesc angajaţi.

Angajări 2024. Locurile de muncă în transport și distribuție sunt printre cele mai căutate de românii care își doresc un job cu un câștig bun.

De asemena, acesta este unul dintre domeniile în care se recrutează masiv. Sunt zeci de mii de aplicări în fiecare lună pentru astfel de joburi. Salariile sunt decente iar cei cu experiență în domeniu beneficiază de bani pe măsură.

După ce a lucrat 4 ani în Horeca, Laurenţiu s-a angajat la o firmă de curierat. Livrează zilnic sute de colete şi e foarte mulţumit de schimbare.

Laurenţiu Grigorescu, curier: Această meserie este una care implică foarte mult devotament pentru că te solicită foarte mult. Responsabilitate. Lucrezi cu banii, ai o gestiune, ai colete valoroase în maşină. Trebuie să le porţi de grijă pentru că esti direct respunzător.

Salariul unui curier porneşte de la 2.500 de lei, la care se adaugă bonusurile de performanţă şi bonurile de masă. Dar angajaţii sunt greu de găsit.

Ne confruntăm şi noi cu o criză a forţei de muncă, mai ales în localităţile mai mici din ţară. Nu-i găsim uşor. Asta e clar. Îi găsim pe platformele de recrutare şi foarte des prin recomandări”, spune Adriana Manu, reprezentant firmă curierat.

La fel de greu găsesc firmele şi constructori.

Constantin, zidar: Construcţii, zidărie. „Suntem căutaţi. Mai mergem şi mai facem şi prin sat. E murdară, dar e bănos. Este mai bine aşa, că firma îţi dă bani mai puţini, aici te tocmeşti la lucrare. Să fie 400 de lei la zi”

Peste 40.000 de locuri de muncă sunt puse la bătaie acum prin ANOFM, cu 15% mai mult decât anul trecut. Procentul celor neocupate rămâne însă la fel de mare.

„Aproximativ 60% din numărul total de locuri de muncă declarate anul trecut, au fost declarate în mod repetat. S-au înregistrat foarte multe astfel de locuri pentru curieri, pentru muncitori necalificat în demolarea clădirilor, căptuşelilor, zidar, parchetar, faianţar”, spune Corina Scarlat, ANOFM.

Angajări 2024. Ce salarii au șoferii de la firmele de curierat. Este un job tot mai căutat pe piața muncii

Conform platformei salario, al ejobs, un post de curier, în România, este remunerat cu 3.000 de lei net. Însă nu se mai pun la calcul bonusurile și ”micile mulțumiri” lăsate de clienții cărora li se livrează coletele la ușă.

Însă, în funcție de experiență și de zona unde este locurl de muncă, salariile pot ajunge și la 8.000- 9.000 de lei lunar.

La acest salariu se adaugă și bonurile de masă și bonusul lunar care poate fi de câteva sute de lei la unele companii de curierat.

În ceea ce privește bacșișurile, valoarea acestora depinde de impresia pe care curierul o face clienților, dar și de bunăvoința acestora. Pot fi primite pe lună bacșișuri în valoare de 200 RON, 500 RON sau chiar 1.000 RON, scrie  site-ul facibanionaline.ro.

În ceea ce privește salariul curierilor care livrează mâncare, acestea sunt mai mari. Conform anunțurilor de pe platformelor de recrutare, ar fi vorba despre sume de 6.000- 8000 lei net lunar.

Cât câștigă un curier în Germania

Cele mai multe recrutări se fac în luna noiembrie, pentru ca luna decembrie să prindă pregătite companiile de curierat.

În perioada sărbătorilor de iarnă e cel mai bun prilej pentru aceste firme de a-și consolida si mai bine afacerea, în ciuda economiei globale care dă tot mai mult semne de slăbiciune. Numărul comenziolor online a rămas destul de mare cu toate că mulți germani au început să prefere să meargă în magazinele fizice.

Pentru a duce aceste colete la ușă, DHL angajează aproximativ 10.000 de lucrători sezonieri suplimentari și închiriază aproximativ 9.000 de camionete pentru coletele propriului parc de vehicule.

De exemplu, în noiembrie 2023, DHL din Germania anunța că recrutează masiv mii de livratori în Germania, dar în special din/în România și Polonia.

Sub motto-ul „Colegii recrutează colegi”, în unele regiuni angajații primesc 700 de euro brut pentru un nou coleg adus care „se încadrează bine în echipă”, conform germaniamea.ro.

Ce trebuie să facă un curier care se angajează în Germania
Recent, o companie germană a postat un anunț pe o platformă de recrutări conform căruia angajează curieri cu salariul de peste 2.300 de euro lunar. Nici nu este nevoie de experiență.

Conform anunțului, locul de muncă este în Frankfurt, Germania. Salariul net ajunge la 2350 euro, în funcție de numărul de sâmbere lucrate și în funcție de clasa de impozitare. Angajatul va avea  25 de zile de concediu pe an.

”Descriere:

– Dispozitiv mobil (GPS, scanner).

-Coletele sunt sortate înainte de încărcarea vehiculului.

– Calcul eficient al traseului de către parteneri.

– Cazare (contra cost) apartamente,pensiuni.( cazarea se plătește la salarizare ).

-Se poate oferi transport la plecarea din România.

-Se semnează contract direct cu angajatorul german ( semnarea contractului se face în două exemplare , unul rămâne la firmă unul la dvs. )

-Se semnează contract după zilele de training ( cu posibilitatea de a vedea modul de lucru , după care puteți semna cu data de începere, prima zi de training )

-Se fac 4 zile de training ( 2 zile ore online , 2 zile pe traseu, în dreapta, pentru a învăța modul de lucru )

Citește și: Cum poți câștiga în Germania 2.200 € lunar fără să știi limba. Îți trebuie doar permis categoria B

-Nu este nevoie de experiență.

-Asigurare de sănătate (AOK), card de sănătate.

-Plata sigură și punctuală ( o dată pe lună ).

-Plata corectă ( se oferă fluturaș de salariu la fiecare salarizare).

-Acte necesare: permis de conducere Cât. B , carte de identitate.

-Salariul diferă în funcție de clasa de impozitare.

-Se oferă bonusuri de performanță ( salariul poate crește ).

-Oportunități bune de avansare : de la șofer la dispecerat ,conducerea biroului,manager de stație,etc.

-Vehicule mici ( ex. Mercedes VITO , VW Transporter )

-Vorbirea limbii germane nu este necesară.

-Transportul la locul de muncă este asigurat”, se arată în anunț.

Angajatul are următoarele sarcini:

– Încărcare vehicul și livrare colete către clienți.

-Respectarea tuturor reglementarilor de siguranță la încărcare , livrare dar și pe drum.

-Echipă diversă și multilingvistica ( română , engleză , germană , arabă , croată , albaneză , turcă , poloneză).

Potrivit datelor, se caută mii de agenţi de securitate şi lucrători comerciali, dar şi muncitori necalificaţi pentru demolarea clădirilor.

Angajări 2024. Care sunt joburile cel mai bine plătite în acest an

Ești la început de drum sau poate te gândești la o schimbare de carieră și ai provocări în identificarea unui traseu profesional? Este important să evaluezi diferitele cariere posibile pentru a determina care profesie este cea mai potrivită pentru tine.

Probabil există mai multe factori-cheie care contribuie la decizia ta, inclusiv cerințele educaționale și interesele personale. Totodată, potențialul de câștig este probabil în topul criteriilor de luat în considerare în timp ce analizezi ce carieră să urmărești.

Printre domeniile care asigură un nivel bun de trai și joburi cu salarii mari se numără medicina, IT&C, ingineria, construcțiile și instalațiile, specialiștii și tehnicieni, transport, logistică sau management.

Există numeroase joburi bine plătite în România, iată mai jos câteva dintre cel mai bine plătite joburi în 2024.

Citește și

Armata română face angajări. MApN scoate la concurs 3.800 de posturi în 32 de județe și în București

1. Software Architect. Este responsabil de proiectarea și dezvoltarea arhitecturii software pentru diferite aplicații și sisteme, colaborând strâns cu echipele de dezvoltare pentru a identifica cerințele funcționale și tehnice și pentru a concepe soluții eficiente și scalabile. Salariul variază între 2.100 – 3.000€ net.

2. Senior Data Engineer. Un inginer de date senior gestionează și optimizează infrastructurile de date ale organizației.

Lucrează cu volume mari de date, elaborând strategii de colectare, stocare și analiză a acestora pentru a oferi suport deciziilor și pentru a îmbunătăți performanța operațională. Oferta salarială pentru rol este de 1.600 – 2.400€ net.

3. Medic Specialist. Specializării căutate sunt diverse, de la neurologie, endocrinologie, alergologie, pneumologie la oftalmologie, radiologie și imagistică sau medicină de familie. Salariile variază în funcție de specializare și experiență, ponind de la 1.700€ și putând ajunge până la 4.100€ net.

4. Șofer Profesionist. Este un job solicitant care presupune mult timp petrecut în trafic, fiind responsabil pentru transportul sigur și eficient al pasagerilor sau al mărfurilor. Cele mai bine plătite joburi sunt pentru soferii cu categoriile BCE ce se ocupă de transport internațional în UE, unde oferta salarială ajunge la 1.800 – 2.200€ net.

5. Project Manager. Un project manager coordonează și supraveghea proiecte complexe de la început până la finalizare. Planifică și monitorizează resursele, termenele limită și bugetele, asigurându-se că obiectivele proiectului sunt atinse în conformitate cu specificațiile stabilite.

Ofertele salariale variază în funcție de industrie, între 1.600 – 2.100€ net.

6. Inginer Electric Senior. Un inginer electric senior deține expertiza necesară pentru de a proiecta, implementa și întreține sistemele electrice și electronice.

Totodată, are și capacitatea de coordonare a echipelor, asigurându-se de funcționarea corespunzătoare a infrastructurii electrice, supervizând activitățile de instalare și de întreținere. Oferta salarială este de 2.000 – 3.000€ net.

7. Client Acquisition Manager. Un manager de achiziții de clienții dezvoltă și implementează strategii eficiente pentru a atrage și a reține clienți noi.

Angajări 2024. România a devenit o piaţă atractivă pentru Pakistan, Italia, Elveția, Ungaria și Austria

Analiza piața și identifica oportunități de creștere a bazei de clienți, colaborând cu diverse echipe pentru a implementa campanii de marketing și de vânzare. Salariul este între 1.700 – 2.000€ net.

8. Inginer Constructor. Este un rol extrem de important, un inginer constructor fiind responsabil de proiectarea și supervizarea construcțiilor de structuri civile și industriale.

Gestionează proiectele de la planificare până la finalizare, asigurându-se că acestea sunt realizate în conformitate cu standardele de calitate și de siguranță. Oferta salarială este de 1.900 – 2.800€ net.

9. Director Administrativ. Un director administrativ supraveghează operațiunile zilnice ale organizație, dezvolta strategii și politici pentru a îmbunătăți eficacitatea și productivitatea companiei, gestionând resursele și relațiile cu clienții și partenerii. Oferta salarială este de 1.800 – 2.400€ net.

10. Analist financiar. Analistul financiar este responsabil de evaluarea datelor financiare și economice pentru a oferi recomandări investitorilor și clienților.

Aceștia utilizează analize detaliate și instrumente analitice avansate pentru a identifica oportunități și riscuri în piețele financiare. Salariul este între 1.900 – 2.200€ net.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Cum se calculează pensia, de fapt. Acestea sunt lucrurile de care ține cont formula de calcul
Capital.ro
O NOUĂ TAXĂ în România. Românii vor scoate mai MULȚI BANI din buzunar
Playtech.ro
Dana Budeanu a dat-o de gol pe GabI Firea! Imaginea BOMBĂ pe care a făcut-o publică. În ce ipostază a fost pusă candidata la primărie
DailyBusiness
Cutremur MAJOR în România! INCDFP dă alerta!
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Cea mai scumpă mașină din Cluj. Proprietarul este o vedetă locală
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
Cancan.ro
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de la o unitate NATO! Anchetatorii au făcut descoperiri surprinzătoare
Capital.ro
Lege pentru TOATE FEMEILE din România. Sumele pe care le pot primi DIRECT de la stat
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
stirilekanald.ro
Maria, fetiţa de 8 ani dispărută într-o localitate din judeţul Botoşani a fost găsită decedată, într-o pădure de salcâmi. Scenariul cumplit urmărit de anchetatori
substantial.ro
Parintele Calistrat Chifan recomanda rugaciune si calm în situatii dificile: ‘Totul e in mana lui Dumnezeu!’
MediaFlux
LOVITURĂ privind PENSIONAREA! Anunțul care cutremură SENIORII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'