Angajări pe loc, se dau 6000 de lei „în mână”. Facultatea în CV aduce un bonus mai mare

Datele centralizate la sfârșitul anului 2022 de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) arată că la nivel naţional sunt libere mii de locuri de muncă.

30 ian. 2023, 10:40
Angajări pe loc, se dau 6000 de lei „în mână”. Facultatea în CV aduce un bonus mai mare

Companiile anunță angajări masive în România, dar şi la stat se fac concursuri pe bandă rulantă. Conform datelor unei platforme de angajări, locurile de muncă din domeniul IT vor rămâne și în 2023 cele mai bine plătite job-uri România. În același timp, companiile mari au oferte atractive.

Din cele peste 34 de mii de locuri de muncă vacanțe pe care angajatorii le-au declarat, aproximativ 1800 sunt pentru absolvenții care au studii superioare, iar aproximativ 5.500 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale.

Angajări pe bandă rulantă la stat. Ce salariu are un bucătar de creşă sau un referent la teatrul „Prichindel”

Datele comparatorului de salarii realizat de mai multe platforme de angajare, arată că firmele din România își doresc să angajeze, în perioada aceasta, cel mai mult IT-iști, specialiști în marketing digital, experți axați pe vânzări, angajați în sectorul turistic, în transporturi sau în logistică.

De asemenea, șefa de vânzări de la platformă de angajări ejobs.ro, Roxana Drăghici, a subliniat că pe platformă au fost postate, de la începutul anului 2023, peste 13.000 de anunțuri de angajare pentru candidații din aceste sectoare de activitate.

„Potrivit celui mai recent studiu realizat la nivel global de The Network, entitate care are afiliate platforme de recrutare online din peste 130 de țări, între care Boston Consulting Group și eJobs România, acestea se numără printre cele mai căutate profiluri de angajatori. Regăsim aceleași categorii și la nivelul țării noastre”, a declarat Roxana Drăghici, șefa de vânzări de la o platformă de angajări.

Angajări urgente. Nu se cere facultate, iar salariul ajunge la 2.200 de euro net /lună. Orele suplimentare se plătesc separat

Conform datelor unei platforme de angajări, aceștia sunt plătiți astfel:

-IT-iștii – în medie 6.000 de lei net/pe lună.

-specialiștii în marketing digital – în medie 3.500 de lei net/pe lună.

-specialiștii în vânzări – în medie 3.100 de lei net/pe lună.

-angajații din industria ospitalității – 3.200 de lei net/pe lună.

-angajații din transporturi – 3.500 de lei net în medie/pe lună.

-angajații din logistică – în medie 3.300 de lei net/pe lună.

Menționăm că în momentul de față pe una dintre platformele de angajare sunt disponibile aproape 30.000 de locuri de muncă în România și în străinătate.

Locurile de muncă din domeniul IT vor rămâne și în 2023 cele mai bine plătite job-uri România
Ana Vișan, marketing manager-ul unei platforme de angajări, a menționat că job-urile din IT sunt cel mai bine plătite și vor rămâne și anul viitor.

„Joburile din IT sunt cel mai bine plătite și vor rămâne în top și anul viitor. Cel mai bine plătite sunt pozițiile de senior care cer atât cunoștințe tehnice dar și abilități de coordonare și management. Câteva dintre aceste poziții sunt Data Engineer, pentru care un candidat poate câștiga 2.900 euro net lunar, Dezvoltator software, cu un salariu de 2.500 euro, Inginer DevOps sau Inginer ERP, ambele remunerate cu 2.700 euro și Business Analyst, care poate accesa un salariu mediu de 2.000 euro”, a precizat în trecut Ana Vișian, marketing manager-ul unei platforme de angajări.