Angajat de la Penitenciarul Codlea, reţinut pentru luare de mită

Un angajat al Penitenciarului Codlea a fost reţinut pentru luare de mită după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 400 de lei pentru a facilita introducerea în închisoare a unui pachet care conţinea două telefoane mobile destinate unui deţinut.

26 feb. 2013, 09:06
Angajat de la Penitenciarul Codlea, reţinut pentru luare de mită

Procurorii Parchetului Tribunalului Braşov împreună cu poliţişti de la Direcţia Generală Anticorupţie Braşov, l-au prins în flagrant, luni, pe Marius Văcariu (36 ani), agent la Penitenciarul Codlea, imediat după ce acesta primise, în afara penitenciarului, un pachet conţinând două telefoane mobile care erau destinate unui deţinut, precum şi suma de 400 de lei.

Suma de bani îi era destinată agentului pentru ca acesta să faciliteze introducerea pachetului în penitenciar, potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului Braşov, citat de Mediafax.

De asemenea, în 14 februarie şi 22 februarie angajatul Penitenciarului Codlea a primit de la un investigator sub acoperire câte 100 de euro, precum şi câte un pachet conţinând telefoane mobile şi substanţe (parfumuri) la care deţinuţii nu au dreptul, acestea fiind introduse în închisoare de către agent prin punctele de control destinate administraţiei Penitenciarului Codlea.

Penitenciarul Codlea a anunţat, marţi, că agentul-şef Marius Ioan Văcariu a fost ridicat pentru cercetări de poliţişti, în cursul zilei de luni, fiind învinuit pentru luare de mită.

CITEŞTE ŞI: Peste 10.000 de telefoane mobile, descoperite în penitenciarele din România în anul 2012

Agentul-şef de penitenciare Marius Văcăriu are o vechime în sistemul pentenciar de 14 ani, fiind sancţionat disciplinar de şapte ori pentru diverse abateri disciplinare în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, potrivit unui comunicat al Penitenciarului Codlea.

Conform Statutului funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Văcăriu va fi pus la dispoziţia şefului instituţiei pe perioada urmăririi penale, iar dacă va fi arestat preventiv va fi suspendat din funcţie.