Angajată a Primăriei Cernavodă, înşelată cu 3.000 de lei prin metoda „accidentul”

O angajată a Primăriei din Cernavodă a fost înşelată cu 3.000 de lei prin metoda "accidentul", de către o femeie din Medgidia şi de cumnatul acestuia, încarcerat în penitenciarul din Slobozia.

05 sept. 2013, 08:17
Angajată a Primăriei Cernavodă, înşelată cu 3.000 de lei prin metoda „accidentul”

Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, o femeie de 50 ani din Cernavodă, angajată a primăriei din localitate, i-a alertat, luni, pe oamenii legii după ce persoane necunoscute au indus-o în eroare şi au convins-o să depună 3.000 de lei pe numele unei alte femei din Medgidia, scrie Mediafax.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că femeia din Cernavodă fusese contactată la locul de muncă, pe telefonul fix de la primărie, de către un bărbat care, prezentându-se drept avocat, a anunţat-o că fiul ei ar fi fost implicat într-un accident rutier în municipiul Constanţa. Astfel, bărbatul a convins-o să depună 3.000 de lei la o bancă în vederea acoperirii unor presupuse cheltuieli medicale. Suma de bani a fost depusă pe numele unei femei din Medgidia, dar la scurt timp victima a înţeles că a fost păcălită, după ce a fost sunată chiar de fiul ei, care voia să vadă ce mai face.

Femeia din Medgidia a ridicat banii de la bancă, dar a fost identificată la scurt timp la locuinţa sa, de către poliţiştii din localitate. Acesta le-a spus anchetatorilor că a fost contactată telefonic de cumnatul său, aflat într-un penitenciar, care a rugat-o să ridice suma de bani de la bancă.

Cercetările au fost continuate de către poliţiştii din Cernavodă, cu sprijinul reprezentanţilor Penitenciarelor Slobozia şi Poarta Albă, anchetatorii stabilind că bărbatul care a înşelat-o pe angajata primăriei este un deţinut de la penitenciarul din Slobozia, în urma percheziţiilor făcute fiind descoperite şi mai multe telefoane mobile, spun surse din rândul anchetatorilor.

Poliţiştii au recuperat integral prejudiciul, pe care l-au predat victimei, iar bărbatul, aflat în închisoare pentru tâlhărie, este cercetat acum pentru înşelăciune.

Citeşte şi O bătrână, înşelată de un bărbat care i-a promis că o programează la un examen tomograf