Angajata BCR care a furat 150.000 de euro şi a dat foc camerei tezaurului, condamnată la închisoare

Angajata BCR Ploieşti care acum 5 ani a incendiat camera tezaurului ca să mascheze furtul unei importante sume de bani, a fost condamnată de Judecătoria Ploieşti la cinci ani de închisoare.

22 nov. 2016, 09:47
Angajata BCR care a furat 150.000 de euro şi a dat foc camerei tezaurului, condamnată la închisoare

Judecătorii au schimbat încadrarea juridică a inculpatei Dănilă Nicoleta Carmen din infracţiunea de delapidare în cea de distrugere calificată.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au condamnat-o pe Nicoleta Camern Dănilă la patru ani de închisoare, în baza art. 295 din Codul penal ( delapidare n.r.), iar în baza art. 253 alin. 4 Cod penal ( distrugere n.r.) la trei ani închisoare.

„În baza art. 39 cod penal contopeşte pedepsele, inculpata având de executat o pedeapsă de 4 ani închisoare, la care se va adăuga 1/3 din pedeapsa de 3 ani închisoare, respectiv 1 an inchisoare, rezultând o pedeapsă finală de 5 ani închisoare, în regim de detenţie”, se mai arată în soluţia dată de Judecătoria Ploieşti.

Potrivit sursei citate, se deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive de la data de 15.12.2011 şi de la 22.12.2011 la data de 20.02.2012.

În plus, fosta angajată a BCR a fost obligată de instanţă să plătească 260.000 de euro daune materiale.

Decizia nu este definitivă, Nicoleta Carmen Dănilă având drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea deciziei.

Carmen Dănilă a avut un complice, şi anume un bărbat angajat în postul de coordonator centru procesare. Cei doi au sustras suma de 150.000 de euro din Camera de Tezaur a băncii, iar femeia a fost cea care a pus focul pentru a şterge urmele.

Potrivit anchetatorilor, în 30 noiembrie 2011 femeia a intrat fără a avea autorizaţie în camera tezaurului din sediul BCR situat în centrul Ploieştiului, iar la ieşire nu a anunţat că în incinta camerei are loc un incendiu.

Ulterior, în timpul anchetei deschise la bancă pentru stabilirea cauzei incendiului anchetatorii şi reprezentanţii băncii au constatat că din camera tezaurului lipsesc trei teancuri a câte o sută de bancnote de 500 de euro, acestea nefiind găsite, însă nici arse, deşi cu o zi înainte fusese confirmată prezenţa celor trei teancuri în camera de tezaur a băncii.