Angajaţi ai penitenciarului din Timişoara, protest în faţa instituţiei

Aproximativ 80 de angajaţi ai Penitenciarului "Popa Şapcă" din Timişoara, în care sunt închişi peste 900 de deţinuţi, au protestat, miercuri, în faţa instituţiei, ei fiind nemulţumiţi de inechităţile salariale şi solicitând demisia ministrului Justiţiei.

05 oct. 2016, 07:54
Angajaţi ai penitenciarului din Timişoara, protest în faţa instituţiei

Cei aproximativ 80 de angajaţi din cadrul Penitenciarului „Popa Şapcă” din Timişoara au scandat „Demisia”, „Guvern tehnocrat, ne-aţi abandonat”, „Azi în Timişoara, mâine în toată ţara” sau „Doamna Prună ne sfidaţi, am ajuns discriminaţi”.

„Principala nemulţumire a noastră este neacordarea salariului de merit conform ordonanţei 20 din 1 august 2016 şi considerăm că suntem discriminaţi prin simplul fapt că la toţi cei din sectorul de apărare le-au fost acordate salariile de merit. Cerem personal suficient, suntem foarte puţini, având în vedere că la Bucureşti când am fost pentru standardizare am obţinut 571 de posturi şi la momentul ăsta avem 300 de angajaţi. Deci, aproape dublu am obţinut la standardizare”, a declarat Marius Duricu, responsabilul acţiunii de protest de la Penitenciarul Timişoara, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, protestatarii cer şi plata orelor suplimentare şi demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, pentru „nepăsare şi incapacitate profesională”.

În Penitenciarul „Popa Şapcă” din Timişoara sunt închişi peste 900 de deţinuţi.