Angajaţi ameninţaţi cu pistolul de patron pentru că şi-au cerut salariile restante

O parte din angajații unei firme ce construiește șeminee sunt neplătiți de mai bine de trei luni, iar patronatul a încercat să îi calmeze cu amenințări cu un pistol.

15 dec. 2017, 07:42
Angajaţi ameninţaţi cu pistolul de patron pentru că şi-au cerut salariile restante

Mai mulți angajați ai firmei producătoare de șeminee SC THERMOPLUS HEIZTECHNIK SRL din Ocna Sibiului au trăit miercuri clipe de coșmar. Unul dintre angajați a mărturisit că el și restul angajaților nu și-au mai primit salariile de trei luni. Miercuri au ajuns la capătul răbdării și au mers peste patron în birou să îi ceară lămuriri. Au fost la un pas de a fi împușcați cu un pistol.

„Noi i-am tot spus să ne dea banii, dar ne-a tot mințit până acum. Că săptămâna viitoare, că cealaltă… Și azi (n.r. – miercuri), vreo 10-15 angajați am fost la el să ne cerem banii. La un moment dat a scos un pistol din birou și a zis că ne împușcă dacă nu plecăm… Că de ce îi cerem lui bani?”, povestește bărbatul.

El spune că angajații i-au explicat patronului lor că ei nu cer altceva decât dreptul lor, banii pentru care au muncit.

„Noi am tot întrebat când ne dă banii, dar nu am primit niciun răspuns. Așa că am plecat din birou… Știm că firma e în insolvență, și dacă ne dă afară, măcar să ne luăm banii pentru care am muncit până acum și care ni se cuvin”, spune Sorin Hanzi.

După ce angajații și-au acuzat patronul că i-a amenințat cu un pistol, acesta vine și spune că el este victima în poveste și că a făcut acest gest pentru că s-a simțit amenințat.

„Oamenii au venit la mine în birou pentru că i-am chemat eu ca să lămurim situația cu banii. Eu trebuia să fiu plătit de o firmă din Germania și le-am explicat. Dar, când au venit la mine în birou erau băuți, la fel ca și în alte zile. Unul din ei a început să țipe și să facă pași amenințători către mine. Eu atunci am scos pistolul din plic de sub birou și le-am spus că la trei fac față, dar la 15 nu. După aceea mi-am dat seama că nu e bine ce fac și am pus pistolul la loc. Dar acel pistol este de airsoft, nu este încărcat cu bile, deci e de jucărie”, povestește patronul firmei, potrivit oradesibiu.ro.