Angajaţi la stat care primesc sume imense doar pentru că participă la şedinţe

Situaţii incredibile la stat. Unii angajaţi câştigă sume impresionante doar pentru că participă la şedinţe. Vorbim de salariaţii care reprezintă statul la mai multe companii: ei ajung să ia zeci de mii de lei pe an doar pentru că merg la dezbaterile din consiiile de administraţie

07 iun. 2014, 15:27
Angajaţi la stat care primesc sume imense doar pentru că participă la şedinţe

Pentru unii români, banii se fac cel mai uşor la stat. Magdalena Brădean, spre exemplu, este o adevărată colecţionară de funcţii. Angajată la oficiul pentru privatizare al Ministerului Economiei, ea a reuşit performanţa să fie plătită, în acelaşi timp, de 11 firme de stat. Asta pentru că făcea parte din consiliul de administraţie sau adunarea acţionarilor din companii precum Electrica, Cuprumin sau Şantierul Naval 2 Mai. Toate aceste firme i-au plătit fiecare minut petrecut în şedinţe, potrivit România TV.

În acest fel, Magdalena Brădean a câştigat aproape 200.000 de lei de la stat într-un an. Metoda este aplicată cu succes şi de alţi angajaţi. (Infografie 2) Carmen Radu, fostă şefă la Eximbank până în 2009, este acum director la ASF. Salariul de mii de euro pare să nu fie suficient, aşa că ea încasează bani în plus ca să reprezinte statul în conducerea unor companii precum Romatsa, Nuclearelectrica sau Fondul de Contragarantare. Sumele l-ar face să viseze pe orice român.

Banii vor continua să curgă spre angajaţii descurcăreţi , pentru că românia are multe firme de stat, iar fiecare are câte un consiliu de administraţie şi adunări ale acţionarilor.