Angajaţii de pe Wall Street se întorc în birouri. Decizia luată de giganţii bancari JPMorgan şi Goldman Sachs

O parte dintre angajaţii de pe Wall Street se întorc în birouri. Momentat, decizia a fost luată doar de giganţii bancari JPMorgan şi Goldman Sachs. Între timp, rivalii de la Citigroup pun accentul pe flexibilitate, pariind că o abordare graduală va ajuta banca să atragă tot mai mulţi angajaţi valoroşi.

08 iul. 2021, 12:52
Angajaţii de pe Wall Street se întorc în birouri. Decizia luată de giganţii bancari JPMorgan şi Goldman Sachs

Angajaţii de pe Wall Street se întorc în birouri. Este vorba despre cei care lucrează pentru giganţii bancari Goldman Sachs şi JPMorgan, potrivit The Wall Street Journal.

Angajaţii de pe Wall Street se întorc în birouri

Giganţii bancari Goldman Sachs şi JPMorgan şi-au informat angajaţii că vor trebui să se întoarcă la programul de cinci zile pe săptămână la birou. Decizia a fost luată cu riscul de a-şi pierde o parte din angajaţi.

De cealaltă parte, cei de la Citigroup pun accentul pe flexibilitate şi pariază că o abordare graduală va ajuta banca să atragă tot mai mulţi angajaţi valoroşi. Există lideri care spun că munca la birou şi-a pierdut relevanţa odată cu tranziţia către mediul digital pe care a impus-o pandemia de Covid-19, potrivit Ziarul Financiar. 

Angajaţii din cadrul diviziei de investment banking a JPMorgan s-a întors la birou după o perioadă de peste un an, incluzând aici diviziile de comunicaţii, tehnologie şi echipele operative. Membrii diviziilor de vânzări, trading şi cercetare au fost informaţi de luna trecută că vor trebui să lucreze full-time în cadrul sediilor.

Citeşte şi Comisia Europeană a revizuit prognoza privind creşterea economică a României. Salt spectaculos în 2021

CEO-ul Goldman Sachs, David Solomon, a declarat încă din februarie că munca de acasă nu reprezintă noua normalitate.

„Este o aberaţie pe care o vom corecta cât mai repede cu putinţă”, spunea Solomon în luna februarie.

Liderii celor două bănci spun că prezenţa la birou duce la un grad mai bun de colaborare şi generare a ideilor, subliniind faptul că angajaţii au fost mai puţin productivi în situaţiile în care au muncit de acasă.

„Dacă vrei să câştigi un salariu demn de New York, atunci ar trebui să lucrezi în New York. Nu poţi trăi în Colorado şi să te aştepţi că vei fi plătit ca în New York City”, susţine James Gorman, CEO-ul băncii Morgan Stanley, precizând că ar fi extrem de dezamăgit dacă oamenii nu se vor întoarce în totalitate la birouri până la începutul lunii septembrie.

De asemenea, o parte din firmele de pe Wall-Street au anunţat deja că angajaţii vor reveni la birou doar dacă vor fi complet vaccinaţi împotriva coronavirusului. De asemenea, unele companii vor continua să aplice măsuri de distanţare socială pentru angajaţii nevaccinaţi.

În Europa, instituţiile bancare tind să aibă o abordare mai puţin dură. Grupul elveţian Société Générale şi-a informat angajaţii din Franţa că vor putea lucra de acasă până la trei zile pe săptămână odată ce va lua sfârşit criza sanitară, măsurile putând fi ulterior implementate la nivel global.

Gigantul HSBC a eliminat întregul etaj executiv al zgârie-norului său din Londra şi a declarat că intenţionează să reducă nivelul de costuri al sediilor cu până la 40%. De asemenea, 56% dintre angajaţii fintech-ului britanic Revolut doresc să lucreze de acasă între două şi patru zile pe săptămână, potrivit unui sondaj realizat de banca digitală, iar 36% preferă să lucreze în permanenţă în regim remote.

Citeşte şi Noi taxe pentru multinaţionalele din România. OECD anunţă un acord privind reformarea sistemului fiscal internaţional DOCUMENT