Angajaţii din sistemul sanitar, protest pentru salarii mai mari

Sute de membri ai Sindicatului Sanitas Constanța au pichetat, miercuri, Prefectura Constanța, purtând măști chirurgicale pe figuri, cerând creșteri salariale pentru toți angajații din sistem.

20 apr. 2016, 15:29
Angajaţii din sistemul sanitar, protest pentru salarii mai mari

Aproximativ 200 de salariații din unitățile sanitare și de asistență socială din județul Constanța s-au strâns miercuri, timp de o oră, pe platoul din fața Prefecturii Constanța, cerând, în principal, eliminarea inechităților salariale pentru toți angajații din sistemul sanitar și de asistență socială și creșterea salariilor angajaților din sistem.

„Sunt din toate unitățile sanitare din județul Constanța și de asistență socială, începând cu Mangalia și până la Hârșova. Ar fi vrut să fie mult mai mulți, dar lucrăm mult sub normativ și, din respect pentru pacienți, din respect pentru beneficiari, au rămas la locul de muncă să își facă treabă. Am stabilit limita de 200 de persoane. (…) Vrem să se rezolve inechitățile salariale pentru că din 2010 avem colegi care au aceeași pregătire profesională, același loc de muncă, au aceeași vechime și, practic, au salarii diferite. Lucrăm mult sub normativ, avem peste 30.000 de locuri pierdute, avem foarte multe lucruri care se pot îndrepta dacă într-adevăr se dorește acest lucru”, a spus președintele Sindicatului Sanitas Constanța, Nicolae Manea.

Potrivit reporterntv.net, participanții la protest nu au strigat nimic, pichetarea desfășurându-se în liniște, și au purtat măști chirurgicale, un mesaj adresat Guvernului „de a vorbi mai puțin și de a face mai mult”. Sindicaliștii au precizat că dacă nu vom primi un răspuns mulțumitor, în perioada următoare vor mai fi organizate alte acțiuni de protest, totul culminând cu o grevă generală în sistem.