Angajaţii Metrorex amenință că fac grevă generală după ce au rămas fără bonuri de masă și prime de Crăciun

Sindicaliștii Metrorex vor protesta miercuri în fața Guvernului. Ei sunt nemulțumiți că au rămas fără tichete de masă până la sfârşitul anului. Mai mult, nu vor primi nici prime de Crăciun.

22 nov. 2023, 13:06
Angajaţii Metrorex amenință că fac grevă generală după ce au rămas fără bonuri de masă și prime de Crăciun

Sindicaliștii Metrorex ies la protest în fața Guvernului miercuri, începând cu ora 14:30, și amenință că dacă nu vor ajunge la o întelegere cu guvernanții vor declanșa grevă generală.

Liderul de sindicat al Metrorex, Marian Artimon, spune că Legea 296/2023 taie foarte mult din veniturile angajaților de la metrou.

„Această lege 296, a austerității, a luat din drepturile salariaților, în sensul că există un articol 41, care spune că, dacă ai datorii și pierderi, compania nu mai are dreptul să ofere bonusuri, iar acestea, precum bonurile de masă, sunt prevăzute într-un Contract Colectiv de Muncă, semnat parafat și înregistrat la ITM București”, a declarat Marian Artimon pentru Gândul.

Citește și: Ghișeele Caselor de Pensii, ITM-urilor și AJOFM-urilor se închid pentru două ore! Angajații intră în grevă de avertisment

Sindicaliștii Metrorex sunt nemulțumiți de faptul că Legea austerității îi lasă fără bonuri de masă până la final de an, dar și fără prime de Crăciun.

Citește și: Portofele mai goale în 2024! Anul începe cu scumpiri masive pentru mai mult tipuri de produse adorate de români

„Am avut întâlniri cu domnul ministru Grindeanu, ne-a promis că va înainta un memorandum, prin care Metrorex să fie exceptat de la aplicarea Legii 296 (…) dacă în continuare nu se primesc bonuri de masă, decât doar unii, noi suntem toți împreună și împreună avem dreptul la aceste tichete, și ne dorim să le primim. Dacă oamenii nu vor fi respectați în continuare, pentru că este un Contract Colectiv de Muncă semnat, iar legea trebuie respectată de toți, este posibilă oricând o declanșare a unui conflict mai degrabă spontan”, susține Marian Artimon.