Angajaţii Metrorex pichetează Ministerul Tansporturilor. Care sunt nemulţumirile personalului

Aproximativ 200 de sindicalişti de la metroul bucureştean pichetează joi Ministerul Transporturilor, acuzând adoptarea unui buget insuficient pentru Metrorex şi amânarea statutului personalului feroviar.

19 apr. 2018, 11:53
Angajaţii Metrorex pichetează Ministerul Tansporturilor. Care sunt nemulţumirile personalului

„Bugetul Metrorex a fost redus drastic, fapt care ne împiedică să ne desfăşurăm activitatea”, a spus preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Rădoi, în deschiderea acţiunii de protest. De asemenea, pierderile Metrorex sunt estimate la 91 de milioane de lei, lucru care îi revoltă pe sindicalişti.

„Motivele pichetării sunt nepăsarea, ingnoranţa şi indiferenţa reprezentanţilor Administraţiei Metrorex şi ai Ministerului Transporturilor faţă de problemele existente. Aceste probleme sunt date de amânarea adoptării Statutului Personalului Feroviar şi de faptul că bugetul Metrorex pe 2018 este insuficient pentru a rezolva problemele de exploatare, de investiţii, de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă, lipsa de personal şi de personal calificat şi lipsa materialelor ce pun în pericol buna desfăşurare a activităţii metroului bucureştean”, se arată într-o notă a sindicatului.

Reprezentanţii Asociaţiei Comercianţilor din Metrou participă şi ei la protest „pentru a-şi apăra şi proteja singura sursă de venit ce întreţine viaţa a peste 3.000 de oameni (1.200 de comercianţi şi familiile acestora)”, se mai arată în document.

Pe de-o parte, liderii sindicali scandează lozinci împotriva administraţiei Metrorex şi ameninţă inclusiv cu greva generală, dar de cealaltă parte jandarmii precizează că acţiunea de protest este ilegală, neavând o autorizaţie potrivit legislaţiei în vigoare.