Angajaţii plătiţi cu ora de la Ford vor primi un bonus de 9.000 de dolari datorită profitului companiei

Producătorul american de autovehicule Ford îşi va răsplăti angajaţii care lucrează cu ora cu un bonus de 9.000 de dolari, în contextul în care compania a realizat al doilea cel mai bun profit înainte de taxe, care a ajuns la 10,4 miliarde de dolari, anunţă BBC.

27 ian. 2017, 05:24
Angajaţii plătiţi cu ora de la Ford vor primi un bonus de 9.000 de dolari datorită profitului companiei

Cei 56.000 de muncitori care lucrează cu ora vor primi un bonus de 9.000 de dolari, în medie, datorită profitului realizat de companie în America de Nord.

Ford a anunţat că va anula planurile pentru fabrica din Mexic şi îşi va extinde operaţiunile la fabrica Flat Rock din Michigan.

Cea mai mare parte din profitul Ford este generată de vânzările din America de Nord. Fabricile europene au contribuit cu 1,2 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă un record.

În al patrulea trimestru din 2016, compania a înregistrat prima pierdere din ultimii şapte ani, din cauza costurilor generate de pensii şi de anularea fabricii din Mexic.

Donald Trump a criticat deseori companiile Ford şi General Motors, în timpul campaniei electorale, din cauza producţiei de modele în Mexic.