Angajaţii Poştei Române vor beneficia de CREŞTERI SALARIALE de 150 lei

Salariaţii din Poşta Română vor beneficia, începând din luna august a acestui an, de creşteri salariale în cuantum de 150 lei brut, majorările urmând să fie acordate în etape.
Iulian Tudor
27 mai 2014, 06:43
Angajaţii Poştei Române vor beneficia de CREŞTERI SALARIALE de 150 lei

Aceste majorări salariale trebuie corelate şi condiţionate de creşterea veniturilor companiei, de limitele bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat (conform OUG 26/2013) şi de procesul de normare a activităţii, potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Societatea Informaţională.

„Protestele angajaţilor din Poşta Română au încetat la finalul săptamânii trecute. Creşterile salariale agreate de managementul Poştei Române şi de reprezentanţii sindicatului sunt de 150 lei brut. Astfel, pentru angajaţii din clasele 0-21, salariul va creşte cu suma de 50 lei brut începând cu 01.08.2014, urmând o creştere de 100 lei brut începând cu 01.10.2014, iar pentru angajaţii din clasele 22-50 suma de 150 lei brut începând cu 01.10.2014. Aceste creşteri salariale vor fi făcute în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu aprobarea Ministerului Finanţelor Publice, la prima rectificare bugetară. Toate măsurile menţionate au fost decise ca urmare a negocierilor, pe baza unei liste lungi de propuneri făcute atât de managementul CNPR cât şi de reprezentanţii SLPR”, se arată în comunicatul MSI, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, creşterile salariale, aprobate în şedinţa Consiliului de Administraţie al CNPR din data de 22 mai 2014, sunt prevăzute în protocolul şi actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă semnate de reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română şi reprezentanţii sindicatelor din companie. De asemenea, protocolul prevede acordarea de sporuri salariale, aprovizionarea cu rechizite şi consumabile, achiziţionarea de uniforme pentru poştaşi şi alte măsuri menite a îmbunătăţi condiţiile de muncă ale angajaţilor companiei.

„Prioritatea managementului CNPR este, mai mult decât oricând, finalizarea un plan de creştere a veniturilor companiei, care, coroborat cu gestionarea eficientă a resurselor deja existente, să consolideze rezultatele pozitive de până acum şi să prevină reintrarea într-o zonă de deficit major”, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, citat în comunicat.

Potrivit documentului, sănătatea şi echilibrul financiar al Poştei Române, respectiv privatizarea ei prin atragerea unui investitor serios sunt obiectivele principale ale companiei, asumate de autorităţi.

„Poşta Română este de şase luni pe profit, iar profitul operaţional pentru primul trimestru al anului 2014 este 22,5 milioane lei. În acest context, continuarea eforturilor echipei de management şi a angajaţilor în vederea atingerii acestor obiective în următoarea perioada este esenţială”, se mai arată în comunicatul MSI.

Pe 19 mai 2014, la solicitarea ministrului Cotovelea, întreaga echipă de management a Poştei Române – directorii executivi şi directorii – a anunţat că a renunţat benevol, fără echivoc şi fără vreo condiţionalitate, la orice clauze din contractul individual de muncă ce reglementau plata unor salarii compensatorii în cazul încetării activităţii.

În ultima perioadă, Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România a organizat mai multe acţiuni de protest, pentru a face cunoscute problemele cu care se confruntă salariaţii companiei, cea mai importantă acţiune de acest fel având loc în data de 11 mai, când aproximativ 4.000 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Poşta Română au protestat, timp de două ore, în faţa sediului Guvernului.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste renovarea completă a unui apartament cu 2 camere, la prețul actual al materialelor de construcție și manoperei din 2025. Lista completă a prețurilor
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare voce a țării. A fost o zeiță a muzicii. Nu va mai fi nimeni ca ea
Playtech.ro
Orașul în care se va construi cel mai mare mall din România. Va detrona AFI Cotroceni
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Cele mai bune paste cu pui. Secretul stă în sos
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
Ireal ce a găsit Piedone într-un faimos bar din Constanța. Când a văzut asta, șeful ANCP a închis localul
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Schimbare majoră la inspecția tehnică auto. Milioane de șoferi sunt obligați să plătească anual
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Profesoara de 36 de ani care a trimis fotografii nud unor elevi, pedepsită aspru
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare