Angajaţii unui cămin de bătrâni din Spania, milionari peste noapte: Au câştigat peste 10 milioane de euro la loterie

Angajaţii unui cămin de bătrâni dintr-o localitate spaniolă unde unul din cinci locuitori este şomer au câştigat vineri peste zece milioane de euro la tradiţionala loterie de Crăciun din Spania.

24 dec. 2017, 09:34
Angajaţii unui cămin de bătrâni din Spania, milionari peste noapte: Au câştigat peste 10 milioane de euro la loterie

Angajaţii căminului „Sagrado Corazon”, din oraşul Campo de Criptana (centrul Spaniei), îmbrăcaţi în uniformele lor albe, au celebrat momentul dansând şi deschizând sticle de şampanie în faţa clădirii căminului, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea spaniolă.

Un şofer de camion, voluntar la acest cămin, a fost cel care a cumpărat 30 de bilete la loterie în timpul unei călătorii în Galicia. El a revândut 26 angajaţilor de la Sagrado Corazon, a ţinut pentru el două şi a oferit alte două celor doi fraţi ai săi.

Angajaţii căminului vor împărţi peste 10 milioane de euro. Şoferul de camion va încasa 800.000 de euro, iar cei doi fraţi ai săi câte 400.000 de euro fiecare, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Zeci de pensionari din Galaţi, la coadă pentru bilete la Revelionul organizat de Primărie. O femeie a leşinat

Primarul din Campo de Criptana, Antonio Lucas-Torres, s-a declarat „extrem de fericit, deoarece această sumă mare de bani va avea un efect pozitiv asupra economiei” oraşului.

Localitatea, cu aproximativ 14 000 de locuitori şi o rată a şomajului de 19,4% – este situată în provincia aridă Ciudad Real.

Loteria anuală de Crăciun din Spania, cunoscută sub numele de „El Gordo”, a cumulat în acest an câştiguri de 2,38 miliarde de euro. Un bilet obişnuit costă 20 de euro