Angajatorii ce promovează femeile care activează în mediul academic vor fi recompensaţi

Angajatorii ce promovează femeile care activează în mediul academic și științific vor fi recompensați, după ce Parlamentul European a adoptat recent propunerea eurodeputatei PSD Viorica Dăncilă care prevede sprijinirea parcursului profesional al femeilor din aceste domenii.

23 sept. 2015, 11:01
Angajatorii ce promovează femeile care activează în mediul academic vor fi recompensaţi

Viorica Dăncilă, lideră a europarlamentarilor PSD, a propus ca Parlamentul European să instituie premiul „Femeile și știința în Europa”, acordat angajatorilor (întreprinderi, instituții și autorități) ce promovează femeile din mediul academic şi științific.

„Am propus acest amendament pentru a încuraja angajatorii să susțină activ dezvoltarea carierelor femeilor din mediul academic şi științific, o categorie profesională foarte valoroasă, dar mai puțin sprijinită prin programe europene. Genul nu este sub nicio formă un criteriu al competenței în activitatea academică sau științifică, dar din păcate, adesea, reprezintă un criteriu al reușitei, ceea ce este profund incorect”, mai susține Viorica Dăncilă, lidera europarlamentarilor PSD.

Eurodeputata este cunoscută pentru activitatea sa în ceea ce privește sprijinirea femeilor și buna integrarea a acestora pe piața muncii. De asemenea, Viorica Dăncilă, care face parte și din Comisia pentru drepturile femeii și egalitatea de gen (FEMM) din PE, se implică activ și în acțiuni de combatere a discriminării de gen.

Astfel, pe lângă susținerea femeilor din mediul academic și științific, Viorica Dăncilă are în vedere și promovarea femeilor din mediul rural, pentru care a solicitat Comisiei Europene realizarea unor programe speciale, de tipul „Garanția europeană pentru femeia din mediul rural”.

Totodată, Viorica Dăncilă luptă, prin acțiuni și inițiative concrete, pentru combaterea violenței domestice și abuzurilor de orice tip împotriva femeilor. În calitate de președintă a Organizației de Femei Social Democrate (OFSD), eurodeputata a propus tuturor forțelor politice „Pactul pentru protejarea femeilor de violentă domestica și viol”, ce însumează o serie de soluţii în vederea protejării româncelor împotriva violenţei şi abuzurilor sexuale.