Angajatul companiei de gaze, găsit VINOVAT pentru explozia din Călăraşi în care au murit doi oameni

Un angajat al firmei de gaz a fost găsit vinovat pentru explozia produsă într-un bloc din Călăraşi, în urmă cu doi ani, în seara de Crăciun. În urma tragediei de atunci, doi oameni au murit, iar alţi şase au fost răniţi. Bărbatul găsit vinovat la finalul anchetei a verificat gazele chiar în ziua nenorocirii, dar nu le-a oprit, relatează România TV. Muncitorul riscă acum 12 ani de închisoare, pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu.

08 oct. 2015, 08:36
Angajatul companiei de gaze, găsit VINOVAT pentru explozia din Călăraşi în care au murit doi oameni

După doi ani de la producerea exploziei în care doi oameni şi-au pierdut viaţa, procurorii de pe lângă Tribunalul Călăraşi au finalizat ancheta şi au întocmit rechizitoriul. Vinovat de producerea tragediei este un angajat al companiei de gaze care fusese chemat de două ori în acea zi la blocul respectiv.

Conform prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, Xenofonte Purcărea, angajatul de la SC Distrigaz Reţele SRL e acuzat de neglijenţă în serviciu şi distrugere. În acelaşi dosar au fost demarate cercetări şi faţă de persoana în apartamentul căreia s-a produs explozia, un fost aviator, care, a decedat la o săptămână de la accident, fiind grav rănit. În cazul său, ancheta a fost clasată, scrie adevarul.ro

Anchetatorii au stabilit că cel care a tăiat furtunul de gaz care alimenta aragazul a fost chiar fostul aviator care a încercat să se sinucidă.

 
Compania de gaze a fost sesizată de două ori din cauza mirosului puternic. Cu toate acestea, angajatul care a făcut măsurătorile de două ori nu a considerat că există pericolul unei explozii şi nu a întrerupt alimentarea cu gaze a blocului.

La scurt timp, însă, după plecarea lui, s-a produs nenorocirea în urma căreia o femeie a murit pe loc iar alte şase persoane au ajuns la spital.  Printre răniţi se afla şi bărbatul în apartamentul căruia s-a produs explozia. Este vorba despre un aviator ieşit la pensie care a murit la câteva zile după tragedie.

Muncitorul de la compania de gaze riscă acum să stea 12 ani în închisoare pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu.