Angela Merkel: Europa are nevoie de un nou sistem pentru solicitanţii de azil

Europa are nevoie de un nou sistem pentru solicitanții de azil, față de actualele reguli, cunoscute ca Regulamentul Dublin, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel, relatează Reuters, citată de Agerpres. 

24 apr. 2015, 19:05
Angela Merkel: Europa are nevoie de un nou sistem pentru solicitanţii de azil

Aflată la Bremerhaven, oraș din landul Bremen, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile de luna viitoare din regiune, Angela Merkel a declarat că orice sistem pentru repartizarea refugiaților ar trebui să țină cont de dimensiunea țărilor, precum și de puterea lor economică.

Cancelarul german a anunțat, joi seara, că Uniunea Europeană va tripla fondurile destinate patrulării maritime în Mediterană, într-o declarație făcută după o reuniune extraordinară a Consiliului European pe tema crizei provocate de creșterea masivă a numărului de imigranți ilegali dinspre nordul Africii. Astfel, operațiunea de supraveghere și salvare maritimă Triton va avea un buget anual de 120 de milioane de euro, față de 36 de milioane de euro în prezent.

Citeşte şi Ungaria: Orban îşi consultă populaţia în problema primirii de imigranţi clandestini

Peste 25.000 de refugiați au ajuns în Italia de la începutul acestui an traversând Marea Mediterană, flux ce s-a intensificat în ultimele zile ca urmare a vremii favorabile. Potrivit unui raport difuzat miercuri de organizația Amnesty International, din 23 de refugiați care se aventurează într-o astfel de călătorie, unul își pierde viața în urma naufragierii ambarcațiunilor folosite de traficanți.