Angela Merkel face afirmaţii neaşteptate: Islamul aparţine Germaniei. Noul ministru de Interne o contrazice

Publicat: Vineri, 16 Martie 2018 16:29 // Actualizat: Vineri, 16 Martie 2018 19:38 // Sursa: romaniatv.net

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că musulmanii ce locuiesc pe teritoriul german şi religia lor sunt parte a Germaniei, contrazicându-l astfel pe ministrul de interne al guvernului său, Horst Seehofer, care afirmase că 'islamul nu este parte a Germaniei', informează dpa.

Cele circa patru milioane de musulmani 'aparţin de asemenea Germania, exact la fel cum şi religia lor aparţine Germaniei', a declarat Merkel, ce are frecvente contradicţii cu fostul premier bavarez cu privire la imigraţia din ţările musulmane.

'Trebuie să facem tot ce putem pentru a face coexistenţa dintre religii pe cât de pozitivă posibil', a declarat Angela Merkel, potrivit Agerpres.

Ministrul de interne german, Horst Seehofer, a estimat vineri, într-un interviu, că "islamul nu aparţine Germaniei", relansând astfel dezbaterea privind locul islamului în societatea germană. "Nu. Islamul nu aparţine Germaniei. Germania este marcată de creştinism. Duminica liberă, zilele de sărbătoare creştine şi ritualuri precum Paştele, Rusaliile sau Crăciunul sunt parte a sa", a declarat, pentru cotidianul popular Bild, Horst Seehofer, liderul partidului extrem de conservator CSU (Uniunea Creştin-Socială), aliatul bavarez al creştin-democraţilor (CDU) conduşi de cancelarul Angela Merkel, potrivit Agerpres.

Declaraţia a făcut referire la o frază rostită în 2010 de preşedintele german de la acea vreme, Christian Wulff, care a afirmat ca islamul face parte "în prezent" din Germania. Angela Merkel a reluat de mai multe ori la rândul său această frază.

Noul ministrul german de Interne a apreciat vineri că Islamul nu face parte din societate şi identitatea naţionanală, luând-o în răspăr pe Angela Merkel la două zile după învestirea Guvernului ei, format cu dificultate, relatează AFP.

"Nu. Islamul nu aparţine Germaniei. Germania este marcată de creştinism. Duminica liberă, zilele de sărbătoare creştină şi ritualuri ca Paştele, Rusaliile şi Crăciunul fac parte", a declarat Horst Seehofer, liderul foarte consevatoarei Uniuni Social Creştine (CSU), aliata bavareză a Uniuniii Creştin Democrate (CDU) a lui Merkel.

Într-un interviu acordat cotidianului Bild, el apreciază că musulmanii care trăiesc în ţară îi "aparţin, evident", însă ei nu trebuie să trăiască "alături de sau împotriva" germanilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Angela Merkel coexistenţă religii Germania Islam musulmani religii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H