Angela Merkel, în turneu african: Cancelarul german va discuta, în Mali, despre migraţie

Cancelarul german Angela Merkel a plecat duminică spre Mali, prima etapă a unui turneu african de trei zile axat pe probleme de securitate și pe chestiunea fluxului de migranți spre Europa.

09 oct. 2016, 11:55
Angela Merkel, în turneu african: Cancelarul german va discuta, în Mali, despre migraţie

În Mali, cancelarul va face o vizită trupelor germane care participă la operațiunea MINUSMA a Națiunilor Unite.

În zilele următoare, dna Merkel se va deplasa în Niger și în Etiopia, unde va vizita și sediul din Addis Abeba al Uniunii Africane.

Săptămâna viitoare, după revenirea la Berlin, ea îi va primi pe președinții ciadian Idriss Deby și nigerian Muhammadu Buhari, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Angela Merkel îşi va menţine neschimbată politica faţă de refugiaţi

‘Consider că trebuie să ne interesăm mult mai mult de destinul Africii. Bunăstarea Africii este în interesul Germaniei’, a subliniat cancelarul, într-un podcast video difuzat sâmbătă.

Într-un interviu acordat publicației Die Zeit, Angela Merkel a afirmat că o mai mare stabilitate și îmbunătățirea condițiilor de viață în Africa vor contribui la scăderea numărului celor care vor să emigreze.

Cancelarul german dorește ca Uniunea Europeană și statele nord-africane să încheie acorduri similare celui încheiat de UE cu Turcia pentru limitarea fluxurilor de migrație spre Europa.