Angela Merkel: Noua dramă din Austria reprezintă ”un avertisment” în criza imigranţilor

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că ''teribila'' descoperire a aproximativ 50 de refugiați morți într-un camion staționat în Austria reprezintă ''un avertisment'' pentru Europa, care trebuie să rezolve criza imigranților, relatează AFP.

27 aug. 2015, 15:36
Angela Merkel: Noua dramă din Austria reprezintă ”un avertisment” în criza imigranţilor

”Suntem toți bulversați de aceste teribile vești, potrivit cărora aproximativ 50 de persoane și-au pierdut în timp ce veneau pentru a găsi siguranță”, a declarat Merkel.

Potrivit poliției austriece, corpurile neînsuflețite ale aproximativ 50 de persoane au fost găsite într-un camion staționat pe o autostradă din estul Austriei, nu departe de frontiera cu Ungaria.

”Acesta este un avertisment pentru a trece la treabă, a rezolva această problemă și a da dovadă de solidaritate”, a adăugat Merkel, care participă la un summit privind Balcanii de Vest ce are loc la Viena.

Caz macabru la Viena: Cincizeci de imigranţi, morţi sufocaţi într-un camion care ar aparţine unui român

Cancelarul german a recunoscut că țările din Balcanii de Vest se confruntă cu ”enorme provocări” primind zeci de mii de imigranți care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană. ”Este responsabilitatea noastră de a ajuta aceste țări”, a afirmat Merkel.

AFP precizează că Macedonia și Serbia, două principale zone de tranzit pentru imigranți și care nu sunt membre ale Uniunii Europene, au făcut apel la UE în cursul summitului să reacționeze.