Angela Merkel NU îl invită pe Vladimir Putin la reuniunea G7

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat deja că preşedintele rus Vladimir pUtin nu va fi invitat la viitorul summit G7 din Bavaria, în iunie. Motivul pentru care cancelarul german a luat această decizie este "anexarea Crimeii" de către Rusia şi, apoi, luptele separatiste din estul Ucrainei şi organizarea referendumurilor pentru independenţa acestor regiuni.

16 ian. 2015, 08:24
Angela Merkel NU îl invită pe Vladimir Putin la reuniunea G7

G7, iar înainte și G8 (cele șapte țări cele mai industrializate din lume plus Rusia) au fost văzute întotdeauna ca fiind „o comunitate unită prin valori comune'”, a spus Angela Merkel, dând exemplu „anexarea Crimeii” de către Moscova, care a fost interpretată ca fiind o „încălcare flagrantă a principiilor dreptului internațional”.

Cancelarul german a ami informat cu această ocazie că, în primăvara acestui an, „vom discuta problema sancțiunilor împotriva Federației Ruse”.

Citeşte şi Vicecancelarul Germaniei: Adoptarea unor noi sancţiuni riscă să destabilizeze Rusia

Săptămâna trecută, Merkel spunea că Europa nu va lua în considerare ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei atât timp cât toate prevederile acordului de pace de la Minsk, încheiat în septembrie trecut între guvernul ucrainean și lideri ai rebelilor proruși, nu vor fi puse în aplicare în totalitate. Germania a preluat președinția G7 de la 1 iulie 2014.