Angela Merkel s-a decis să facă o coaliţie cu FDP şi Verzii

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat oficial, sâmbătă, că au loc negocieri cu Partidul Liber Democrat (FDP) și cu Verzii pentru formarea unui guvern de coaliție, transmite dpa.

07 oct. 2017, 11:31
Angela Merkel s-a decis să facă o coaliţie cu FDP şi Verzii

Așa-zisa coaliție Jamaica, numită astfel întrucât culorile simbolizând cele trei partide, negru, galben și verde, corespund cu cele de pe drapelul jamaican, este inedită la nivel național în Germania, notează dpa.

Merkel, care a făcut acest anunț în marja unei reuniuni a tineretului conservator la Dresda, a recunoscut că negocierile vor fi dificile, dar a insistat că scopul urmărit este de a forma un guvern de încredere, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Angela Merkel şi Emmanuel Macron doresc să conducă reforma Uniunii Europene după Brexit

Este de altfel singura opțiune a cancelarei, după ce fostul său partener de guvernare, SPD (Partidul Social-Democrat) a trecut în opoziție în urma alegerilor legislative din septembrie, cu un rezultat istoric de numai 20,5% din voturi, iar scorul de 33% obținut de conservatorii lui Merkel, CDU, Uniunea Creștin-Democrată, și aliata sa bavareză Uniunea Creștin Socială, nu le permite să guverneze singuri.