Angela Merkel spune „Nein” Greciei. Este exclusă o reducere a datoriei acestei ţări

Cancelarul german Angela Merkel a exclus sâmbătă, într-un interviu acordat ziarului Hamburger Abendblatt, o "nouă ştergere" a datoriei Greciei, aşa cum doreşte premierul elen Alexis Tsipras.

31 ian. 2015, 09:31
Angela Merkel spune „Nein” Greciei. Este exclusă o reducere a datoriei acestei ţări

A existat deja o renunţare voluntară a creditorilor privaţi, băncile au renunţat deja la creanţe de miliarde în ceea ce priveşte Grecia„, a spus cancelarul german, Angela Merkel, într-un interviu acordat pentru ediţia de sâmbătă a ziarului Hamburger Abendblatt. „Nu văd o nouă ştergere a datoriei„, a subliniat şefa guvernului de la Berlin.

La începutul lui 2012, Grecia a recurs la o operaţiune de schimbare a datoriei: titlurile creditorilor privaţi au fost înlocuite cu altele mai puţin rentabile. O parte din datorie de circa 100 de miliarde de euro a fost ştearsă în acest fel. Dar ţara, aflată sub asistenţă financiară internaţională din 2010, este încovoiată de datoria de circa 175 la sută din Produsul Intern Brut (PIB).

Citeşte şi Premierul Greciei, Alexis Tsipras, nu susţine sancţiunile internaţionale împotriva Rusiei

Europa va continua să îşi arate solidaritatea cu Grecia şi cu alte ţări afectate de criză dacă aceste ţări întreprind reforme şi măsuri economice„, a mai spus Angela Merkel, care este adepta unei strategii bugetare respinse de noile autorităţi de la Atena. Întrebată despre primele anunţuri ale guvernului Tsipras precum creşterea salariului minim şi angajarea funcţionarilor, Angela Merkel a subliniat: „Noi, adică Germania şi alţi parteneri europeni, aşteptăm să vedem cu ce concept vine noul guvern grec spre noi„.

Alexis Tsipras are programate marţi şi miercuri întrevederi la nivel înalt în Italia şi Franţa, pentru renegocierea uriaşelor datorii ale ţării sale. pentru moment nu este prevăzută nicio vizită a sa la Berlin.

Citeşte şi Veşti proaste pentru ROMÂNI: Vacanţele în Grecia se SCUMPESC şi nu mai au all-inclusive VIDEO