Anghel Iordănescu, dezvăluiri ŞOC după 20 DE ANI. Cele DOUĂ MARI REGRETE ale VIEŢII

Anghel Iordănescu, unul dintre cele mai mari nume ale fotbalului românesc, care duminică a împlinit 64 de ani, este marcat şi acum de meciurile naţionalei cu Suedia şi Danemarca, de la Cupa Mondială 1994, respectiv din preliminariile Euro 2004.

05 mai 2014, 18:06
Anghel Iordănescu, dezvăluiri ŞOC după 20 DE ANI. Cele DOUĂ MARI REGRETE ale VIEŢII

Anghel Iordănescu, acum director tehnic în cadrul FRF, a declarat pentru site-ul oficial al FRF că este optimist în ceea ce priveşte viitorul fotbalului românesc. Întrebat cum a sărbătorit ziua de naştere în 1986, când Steaua Bucureşti să pregătea să joace finala Cupei Campionilor cu Barcelona, Iordănescu a răspuns: „Ştiu că eram în cantonament. Nu prea îmi era gândul la petrecere. Mai degrabă la cel mai important meci al carierei. Să fiţi convinşi că am petrecut mult după finala de la Sevilla. Ceva spectaculos”.

Întrebat ce i-a lipsit în carieră, fostul selecţioner a spus: „Cel mai mult m-au marcat minutele de final de la Mondialul din 1994, la 2-1 în prelungiri, şi cele de la Copenhaga, la acel 2-2. Toată viaţa le voi avea în memorie. Împreună cu regretul că nu am intervenit. (râde) Poate dacă aveam o intervenţie hotărâtă s-ar fi schimbat traiectoria fotbalului românesc şi cu siguranţă şi CV-ul meu”.

Iordănescu a avut un mesaj pentru suporterii din România: „Să fie optimişti, fotbalul nostru are resurse mari, multe talente. Ne trebuie o mai bună organizare şi muncă mai consistentă în depistarea acestor talente. Mai cred mult în antrenorii români. Lista e lungă, mă refer la Dan Petrescu, Cosmin Contra, Laurenţiu Reghecampf, Cosmin Olăroiu, Viorel Moldovan şi nu aş vrea să se înţeleagă cumva că nu am încredere în tehnicienii de la loturile naţionale”.

Iordănescu a insistat mai ales asupra lui Hagi: „Vă rog să-l treceţi însă în fruntea listei pe Gică Hagi. Am mare încredere în Hagi antrenorul. Nu am văzut la nimeni o asemenea pasiune şi dragoste pentru fotbal. Ca jucător, ca antrenor şi ca patron. Se hrăneşte cu fotbal, doarme şi visează fotbal şi cred că şi în casă cu nevasta tot analize de fotbal face. Numai unul ca el putea risca tot ce a câştigat în fotbal, să investească toate resursele financiare în fotbal. Îl admir. Îmi pare rău să recunosc, dar nu aş fi făcut vreodată aşa ceva”.