Anglia deschide încă o rută pentru România. Zboruri low cost din Bucureşti şi Sibiu către un nou aeroport de lângă Londra

Aeroportul Southend, situat la aproape 60 km est de Londra, a anunţat semnarea unui parteneriat cu Wizzair privind introducerea a trei noi rute în orarul de zbor, către Bucureşti, Sibiu şi Vilnius.

22 aug. 2019, 07:33
Anglia deschide încă o rută pentru România. Zboruri low cost din Bucureşti şi Sibiu către un nou aeroport de lângă Londra

Zborurile vor începe să devină operaţionale din lunile octombrie şi noiembrie ale acestui an. Vor fi operate săptămânal şase zboruri către Sibiu, cinci către Bucureşti şi trei către capitala Lituaniei, după cum a anunţat compania Wizz Air, cu aeronave Airbus A320.

În prezentarea făcută de britanici se arată că aceste trei destinaţii au cunoscut o creştere de popularitate în utlima vreme, „Bucureştiul fiind cunoscut şi drept Pariusul Estlui, Sibiul este Regiune Gastronomică Europeană 2019, iar Vilnius s-a aflat în Top 10-ul Lonely Planet al oraşelor de vizitat în 2018.

Aeroportul London Southend se află la 58 km este de Londra şi este al cincilea aeroport care deserveşte capitala Marii Britanii. Cursele low cost din România aterizează pe aeroporturile din Luton, la 45 km nord de Londra, Stansted, la 68 km nord-est de Londra, şi Gatwick, la 47,5 km sud de Londra, în timp ce Tarom şi British Airways aterizează pe Heathrow, la 23 km vest de Londra.