România, victorie fabuloasă cu Anglia, la EURO 2019. Tricolorii au marcat patru goluri într-o repriză

Naţionala de fotbal a României a câştigat cu scorul de 4-2 al doilea meci de la EURO 2019, jucat contra Angliei. Tricolorii au şanse mari să se califice în semifinalele competiţiei, având un golaveraj impresionant, 8-3.

21 iun. 2019, 14:19
România, victorie fabuloasă cu Anglia, la EURO 2019. Tricolorii au marcat patru goluri într-o repriză

ANGLIA-ROMANIA 2-4. După patru goluri marcate în poarta Croaţiei, marţea trecută, tricolorii mici au marcat de patru ori într-o repriză în poarta mult mai titratei naţionale a Angliei.

1. România U21 2 2 0 0 8:3 6
2. Franţa U21 1 1 0 0 2:1 3
3. Anglia U21 2 0 0 2 3:6 0
4. Croaţia U21 1 0 0 1 1:4 0

Click aici pentru a vedea România-Anglia

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+3 GOOOL fabulos marcat de Florinel Coman, România are 4-2 si şanse mari să se califice în semifinalele EURO 2019!

Min. 89 GOOOL România, 3-2 pentru tricolori! Florinel Coman şutează de la aproape 30 de metri, pe jos, portarul Henderson scapă mingea în poartă!

Min. 87 GOL Anglia, prin Abraham!

Min. 85 GOOOL România!!! Preluare cu stângul şi şut cu dreptul! Ianis Hagi dă lovitura! George Puşcaş insistă pe un balon, care ajunge la Hagi, iar acesta înscrie! 2-1 pentru România!

Min. 80 GOL Anglia! Grey şutwează splendid din afara careului, fără speranţă pentru Radu, Anglia egalează la 1.

Min. 75 GOOOL România! George Puşcaş transformă cu siguranţă o lovitură de la 11 metri, acordată pentru fault la Ivan. România-Anglia 1-0!

Min. 49 Ianis Hagi primeşte în interiorul careului şi trage lângă bară, dar Henderson respinge din nou. A fost al patrulea şut pe poartă al nostru.

Min. 45+1 Ocazie mare a Angliei, dar Radu scoate mingea şutată de la 20 de metri de Mount.

Min. 33 Gol anulat pentru România! Denis Man a trimis mingea în poartă, însă în prealabil a fost ofsaid. Rămâne 0-0.

Min. 14 Ne întrecem în ratări! Contraatac al tricolorilor, de la Puşscaş mingea ajunge la Ianis Hagi, care îi trimite lui Dennis Man, şutul acestuia e respins de lângă bară de Henderson!

Min. 10 Prima ocazie a englezilor vine în urma unei lovituri libere. Execuţia lui Maddison trece puţin pe lângă poarta noastra.

Min. 7 O nouă ocazie uriaşă a lui Andrei Ivan. Din 6-7 metri acesta nu nimereşete poarta şi balonul se duce agonizant de aproape de poarta lui Henderson.

Min. 6 Andrei Ivan, ocazie uriaşă. Şutul său la colţul scurt este respins în corner de Henderson!

Min. 4 Ocazie mare a României! Ianis Hagi şutează surprinzător de la peste 30 de metri, portarul englez respinge oarecum întâmplător, cu picorul!

Min. 1 A început partida de la Cesena.

România U21: Ionuţ Radu – Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl.Ştefan – Tudor Băluţă, Cicâldău – Dennis Man, I.Hagi, Ivan – Puşcaş.

Anglia U21: Henderson – Kenny, Tomori, Clarke-Salter, Dasilva – Dowell, Mount, Maddison – Gray, Calvert-Lewin, Barnes.

Trei perspective inedite asupra duelului cu Anglia de astăzi:

Cum primește gol Anglia? 66% din centrări!

În mod tradițional, englezii sunt percepuți ca preferând pasele lungi, lansările aeriene, baloanele înalte, jocul cu capul și cornerele aplaudate de tribune. În fapt, Anglia U21 care a avut cea mai bună defensivă din preliminarii alături de România (4 goluri primite), ia gol rar însă de obicei din lansări pe sus! Astfel, 4 din cele 6 goluri încasate de englezi în preliminarii + deubutul 1-2 cu Franța la Euro, s-au născut din astfel de faze:

  • gol Olanda (1-1) – centrare din stânga, peste fundași, gol cu capul de la 11 metri
  • gol Scoția (3-1) – lansare pe sus din zonă centrală, peste fundași, șut din 2 metri
  • gol Ucraina (2-1) – centrare din stânga, peste fundași, gol cu capul de la linia careului mic
  • gol Franța (2-1) – corner bătut la înălțime pe scurt, deviere cu capul, autogol.

Al doilea duel direct, în format 9 versus 9

Pe 24 martie 2018, la Wolverhampton, Anglia și România s-au întâlnit la nivel U21 într-o partidă amicală. Pe banca noastră era Daniel Isăilă, iar acesta nu i-a avut la dispoziție pe Man, Cicâldău, Manea și Nedelcearu, convocați la seniori. Englezii ne-au învins cu 2-1, goluri marcate de Gray (8) și Clarke-Salter (72), pentru noi punctând Costache (79).

Ce fotbaliști care au jucat atunci sunt azi la Euro pentru Anglia (9 fotbaliști): Henderson, Tomori, Clarke-Salter, Dowell, Maddison, Gray, Kenny, Abraham, Calvert-Lewin.

Ce fotbaliști care au jucat atunci sunt azi la Euro pentru România (9 fotbaliști): Radu, Ghiță, Pașcanu, Ciobanu, Nedelcu, Hagi, Coman, Ivan, Petre.

Întâlnim Anglia, dar cu jucători având origini în 10 de țări!

În lotul de 23 al Angliei la Euro U21 sunt cel puțin 11 jucători, o echipă de start!, cu origini în alte țări decât Anglia. Iată cum arată acest “prim 11” provenit din 10 țări:

Gunn (Scoția), Konsa (RD Congo & Angola), Tomori (Nigeria), Wan-Bissaka (RD Congo), Choudhury (Grenada & Bangladesh), Sessegnon (Benin), Maddison (Irlanda), Abraham (Nigeria), Nelson (Zimbabwe), Gray (Jamaica), Solanke (Nigeria).