Anglia se pregăteşte să ridice restricţiile. „Masca va deveni o alegere personală”, spune un ministru

Anglia va reveni în scurt timp la o viaţă fără restricții legale, în care publicul va trebui să-și exercite „responsabilitatea personală”, inclusiv în privinţa purtatului măștilor, spune secretarul pentru locuințe din guvernul Boris Johnson.

04 iul. 2021, 15:28
Anglia se pregăteşte să ridice restricţiile. „Masca va deveni o alegere personală”, spune un ministru

Robert Jenrick a declarat pentru BBC că populaţia va ajunge la diferite concluzii în privinţa purtatului sau nu a măştii de protecţie, dar are încredere că fiecare „va avea o bună judecată asupra situaţiei”. El personal a declarat că va alege să nu poarte mască de protecţie după ridicarea restricţiilor legale în Anglia.

Se așteaptă ca toate restricțiile legale să fie ridicate în Anglia pe 19 iulie.

Comentariile lui Rovert Jenrick vin după ce medicii au avertizat că unele măsuri – inclusiv purtarea în continuare a măștilor de protecţie – ar trebui menținute şi după luna iulie, Asociația Medicală Britanică (BMA) considerând alarmantă creșterea infecțiilor.

Citeşte şi Ministrul Sănătății din Marea Britanie, scandal de proporții. Surprins în timp ce-și săruta pătimaș amanta în fața camerelor de supraveghere VIDEO

Întrebat dacă este încrezător că toate restricțiile vor fi ridicate pe 19 iulie, Jenrick a răspuns: „Se pare că – datorită succesului programului de vaccinare – avem acum posibilitatea de a ridica aceste restricții și de a reveni la o normalitate, pe cât posibil”. El a spus că numărul infecţiilor ar putea continua să crească semnificativ pe măsură ce restricțiile ar fi ușurate. „Acum trebuie să trecem într-o perioadă diferită, în care învățăm să trăim cu virusul, luăm măsuri de precauție și, ca indivizi, ne asumăm responsabilitatea personală”, a mai spus el.

Când a fost întrebat dacă cerința de a purta mască va dispărea în totalitate, ‘Jenrick a spus: „Nu-mi pot lua acest angajament în această dimineață, deoarece premierul va face un anunț în zilele următoare”. Întrebat de Sky News dacă va înceta să mai poarte masca dacă regulile permit acest lucru, ministrul a spus că o va face, pentru că ţine în mod special să poarte una. „Vom trece într-o fază în care acestea vor fi chestiuni de alegere personală. Unii membri ai societății vor dori să facă acest lucru din motive perfect legitime, dar va fi o perioadă diferită în care noi, ca cetățeni vom face mai degrabă aceste judecăți, decât ne spună guvernul ce să facem”.

Citeşte şi Marea Britanie amână cu o lună ridicarea restricţiilor


loading...
Partenerii noștri