Anglia va impune vaccinarea obligatorie pentru personalul medical. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii

Anglia va impune vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului pentru toţi membrii personalului sanitar, iar termenul limită până la care aceştia ar trebui să se vaccineze va fi stabilit pentru primăvara anului viitor, cel mai probabil 1 aprilie.

09 nov. 2021, 16:19
Anglia va impune vaccinarea obligatorie pentru personalul medical. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii

Între 80.000 şi 100.000 de angajaţi din sănătate din Anglia nu au fost încă vaccinaţi, a declarat, pentru BBC, Chris Hopson, şeful NHS Providers. În acelaşi timp, joi este termenul limită pentru vaccinarea angajaţilor din centrele de îngrijire din Anglia.

Decizia de marţi a guvernului, anunţată de ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, vine în urma unei consultări care a început în septembrie şi care a analizat dacă atât vaccinul anti-Covid şi cel antigripal ar trebui să fie obligatorii pentru angajaţii din prima linie şi din sistemul de îngrijire.

Citeşte şi Vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie pentru copii. Prima ţară din lume care ia acasă măsură. Mii de români trăiesc acolo

Luna trecută, Sajid Javid declara că înclină spre vaccinarea obligatorie a personalului sanitar. El afirma că nu doreşte ca sistemul să piardă personal, dar experienţa din sectorul asistenţei sociale a arătat că numărul celor care au acceptat vaccinul a crescut foarte mult după ce acesta a devenit obligatoriu.

Fiecare dintre cele patru națiuni care alcătuiesc Marea Britanie are libertatea de a lua propriile sale decizii în această problemă. Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord nu au făcut nicio propunere pentru ca vaccinarea anti-Covid să fie obligatorie pentru lucrătorii din sănătate sau pentru personalul din casele de îngrijire.

Citeşte şi Definiţia vacinării complete împotriva Covid ar putea fi modificată. Doza a treia va fi obligatorie pentru imunizarea completă