ANI a amendat Comisia juridică a Camerei din cauza incompatibilităţii lui Petre Roman

Întreaga Comisie juridică a Camerei Deputaţilor a fost amendată cu suma de 2.000 de lei de către ANI pentru că nu a constatat încetarea mandatului lui Petre Roman. Liberalul a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, dar încă îşi păstrează funcţia de deputat. ANI îl ameninţă cu sancţiuni şi pe preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.
Adrian Ilie
03 feb. 2015, 17:14
ANI a amendat Comisia juridică a Camerei din cauza incompatibilităţii lui Petre Roman

Conform unei decizii finale a instanţei, deputatul Petre Roman a fost declarat incompatibil pe baza unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate, însă Comisia juridică nu a luat act de această sentinţă preferând să mai solicite un punct de vedere de la ANI şi să amâne luarea deciziei.

Cei de la ANI nu au apreciat cascadoria avocăţească a Comisiei juridice şi i-au trimis o epistolă lui Valeriu Zgonea în care îl informează că i-a amendat pe cei 22 de membri ai Comisiei cu câte 2.000 de lei. „Vă aducem la cunoştinţă faptul că, în conformitate cu dispoziţiile articolului 29, alineatul 3 al Legii 176/2010, un număr de 22 de deputaţi membri în cadrul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, au fost sancţionaţi cu amendă în cuantum de 2.000 de lei pentru fiecare persoană„, se arată în scrisoare trimisă de ANI lui Zgonea.

Mai mult, cei de la ANI îl ameninţă şi pe Valeriu Zgonea cu măsuri punitive, în cazul în care preşedintele Camerei nu se va îngriji să-i ardă la leafă pe cei 22 de deputaţi. „În situaţia în care veţi dispune aplicarea măsurilor, ANI va proceda la sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu privire la articolul 297 din Codul Penal„, este avertizat Zgonea.

Scrisoarea se încheie astfel: „Cu deosebită consideraţie, Horia Georgescu, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate„.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, luni, o decizie în privinţa incompatibilităţii deputatului PNL Petre Roman, urmând să ceară Biroului Permanent să solicite ANI un punct de vedere privind documentele depuse de Roman, care susţine că procesul în cazul său nu s-a încheiat.

Petre Roman i-a anunţat pe membrii comisiei că nu este de acord cu punctul de vedere al ANI potrivit căruia nu ar fi contestat raportul privind incompatibilitatea sa şi susţine că două certificate de grefă de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti dovedesc că a solicitat în instanţă anularea raportului ANI.

„Atâta timp cât am această situaţie, acest drept de a-mi căuta dreptatea în justiţie nu se poate confirma ceea ce pretinde ANI”, a spus Roman.

El a precizat că şi „chitanţa privind taxa de timbru a fost depusă în timp util”.

Plenul Camerei Deputaţilor urma să ia act, în şedinţa de luni, de încetarea mandatului lui Petre Roman, pe baza raportului Comisiei Juridice pe marginea solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate.

Deputatul PNL Petre Roman a depus o nouă contestaţie la raportul ANI prin care a fost constatat incompatibil, însă de această dată acţiunea a fost înaintată la Curtea de Apel Bucureşti, dosarul fiind înregistrat în 16 ianuarie.

Anterior, Petre Roman a contestat raportul ANI la Tribunalul Bucureşti, instanţa constatând faptul că acţiunea împotriva raportului ANI a fost depusă la o altă instanţă decât cea competentă, care era Curtea de Apel Bucureşti. Mai mult, deputatul PNL nu prezentase dovada achitării taxei de timbru.

Astfel, Tribunalul Bucureşti a respins definitiv sesizarea lui Petre Roman, precizând că deputatul nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI pe numele său.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a înaintat Camerei Deputaţilor o adresă în care solicită să se constate încetarea mandatului deputatului Petre Roman, prezentând dovada faptului că la Curtea de Apel Bucureşti nu a fost înregistrată vreo contestaţie în termenul prevăzut de lege până la rămânerea definitivă a raportului ANI.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!