Ani de zile s-au ferit să deschidă uşa de metal din propria lor grădină. Ce au găsit în pământ când în sfârşit au decis să o facă

Ken și Carol Zwick știau, atunci când au cumpărat casa, că venea cu un adăpost în caz de bombardament. Ușa mare de metal a fost mereu la vedere, dar au presupus că nu se afla nimic în spatele ei şi de aceea nu au deschis-o timp de 10 ani.

24 nov. 2016, 11:14
Ani de zile s-au ferit să deschidă uşa de metal din propria lor grădină. Ce au găsit în pământ când în sfârşit au decis să o facă

Până la urmă, cuplul a decis să-și satisfacă curiozitatea. După ce au deschis ușa, au dat de o scară adâncă care ducea spre o încăpere largă.

Bunkerul a fost construit de fostul proprietar al casei în 1960. În acea perioadă, SUA și URSS trăiau sub amenințarea constantă a unui bombardament nuclear, așa că adăpostul venea ca o salvare. Dar nu era gol, se găseau o mulțime de lucruri în el! Au găsit provizii care permiteau unei familii să supraviețuiască timp de două săptămâni – haine, medicamente, ustensile, lămpi, baterii. În el se aflau chiar si bomboane vechi, care nu mai erau de găsit nicăieri. Familia Zwick a donat toate obiectele găsite Societății de Istorie Neenah.

”Ne-a oferit ocazia să simțim în timp real cum a fost să trăiești în 1960. Era ca și cum cu toții s-ar afla în aceeași încăpere și, dintr-o dată, trebuie să coboare spre adăpost” , a declarat Jane Lang, directorul Societății de Istorie Neenah.

Este cu siguranță un lucru bun faptul că bunker-ul nu a fost folosit pentru scopul propus. Faptul că există ne oferă ocazia să înțelegem mai bine cum a fost 50 de ani în urmă.