Ani grei de închisoare pentru ei. Ce făceau doi români care se dădeau șoferi de taxi în Anglia

Doi români care se dădeau drept șoferi de taxi în Marea Britanie și atrăgeau în mașina lor clienți acostați în pub-uri, după care îi jefuiau, au fost condamnați la 7 ani de închisoare.

11 iun. 2019, 15:54

Vasile Stoian, 20 de ani, și Englezu Tănase, 19 ani, frecventeau noaptea zonele cu baruri din Birmingham și Coventry, unde acostau persoane aflate de obicei în stare de ebrietate, cărora le ofereau prețuri avantajoase la călătoria cu taxiul, relatează stirileprotv.ro.

Însă, odată ajunși în mașină, clienții erau atacați și jefuiți de cei doi români. Poliția a dovedit că cei doi au avut cel puțin trei victime, într-un interval de o săptămână. Anchetatorii au stabilit că cei doi au furat și carduri bancare, cu care au făcut cumpărături pe site-uri din România.

Un Mercedes folosit la comiterea infracțiunilor a fost găsit la domiciliul lui Vasile Stoian. În primă fază, cei doi români, care sunt veri, au încercat să dea vina unul pe celălalt și pe alți complici necunoscuți, dar în final și-au recunoscut faptele. În urma procesului, cei doi au fost condamnați la 7 ani de închisoare.